להעניק פחת מואץ בשיעור של 100% לצורכי מס, על השקעות שיבוצעו בשנת 2004 לרכישת ציוד ומכונות בתעשייה. זאת כדי לעודד את כדאיות ההשקעה ולהאיץ את הצמיחה והפעילות במשק. כך מבקש פנחס קימלמן, יו"ר פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים וסמנכ"ל הכספים של חברת אסם לקראת מפגש שיתקיים מחר בבית התעשיינים בת"א, עם נציבת מס הכנסה הגב' טלי ירון אלדר בהשתתפותם של עשרות מנהלי כספים בתעשייה.
יצויין, כי הפחת על ציוד ומכונות לצורכי מס נפרס על פני כמה שנים, כך שמדובר בהפרשי עיתוי בלבד. קימלמן מזכיר כי הטבה מסוג זה הופעלה בשנות המשבר הכלכלי 92' – 1991 ו- 94' – 1993, והביאה להצלחה בתרומה לצמיחה ולתעסוקה במשק.
יו"ר פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים מבקש מנציבת מס הכנסה לא להטיל מגבלות מס על קיזוז הפסדים, במקרה בו שתי חברות המתמזגות, הן בעלות הפסדים וגרעונות. זאת מאחר ומגבלה זו יוצרת תמריץ שלילי לביצוע המיזוג, בעוד שדווקא בתקופת המיתון, יש לעודד מהלכי התייעלות כאלה, העשויים למנוע סגירת מפעלים ופיטורי עובדים.
כן מבקש קימלמן מהנציבה:
- שיעורי פחת על נכסים מסוימים - יש לדעתו מקום לשנות את שיעורי הפחת על נכסים אשר שיעור הפחת שנקבע להם בעבר אינו משקף כלל את אורך החיים הכלכלי שלהם כיום. כך למשל, פחת על ציוד ומערכות נתמכות מחשב או פחת על מקררים, שעומד על 9% ומשקף אורך חיים של 11 שנה, כאשר אורך החיים הכלכלי של מקררים אלו נע בין 3 ל-5 שנים בלבד.
- פחת על מבנים - פורום מנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים מבקש לבטל העיוות שנוצר בנושא זה, הגורם לכך שחברה תעשייתית מופלית לרעה כאשר היא זכאית לפחת של 5% בלבד לפי חוק התיאומים על מבנים מדרגה שנייה, במקום 8% פחת החל לפי תקנות הפחת.
- פחת על מוניטין - התאחדות התעשיינים מציינת כי במסגרת הרפורמה במס, הוחלט לגבות מס על מכירת מוניטין בדומה למס על רווח הון אחר. במקביל, הובטח לקבוע תקנה להפחתת מוניטין. עד כה, טרם נקבעה תקנה כזו, דבר אשר יוצר אי בהירות וחוסר ודאות בעסקאות רבות אשר הצדדים מתקשים לתמחר אותן, אומר קימלמן. יצויין שבטיוטת התקנה שהוכנה מובן שלמוניטין אשר נרכש לפני שנת 2003 לא תוכר הפחתה ממס. פורום מנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים מבקש לשנות זאת, ולהתיר פחת יחסי - חלקי גם למוניטין שנרכש לפני שנת 2003.
- הפסד ממכירת ניירות ערך – פורום מנהלי הכספים בהתאחדות התעשיינים מבקש שהפסד ממכירת ניירות ערך בבורסה, יוכר כהוצאה מיידית לצורך מס. יצויין כי סעיף 6 לחוק התיאומים קובע שעל רווח ממכירת ניירות ערך ישולם מייד מס, אך במידה ויש הפסד, הוא אינו מוכר כהוצאה מיידית, אלא יוכר בעתיד רק מול הכנסות מניירות ערך. מצב זה יוצר עיוות וחוסר סימטריה, וגורם תמריץ שלילי שלא להשקיע בבורסה, אומר קימלמן, זאת מכיוון שחברות מעדיפות להשקיע בפקדונות בנקאיים ולא בבורסה.
- הוצאות והכנסות רעיוניות – פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים מבקש שאם הוכרה הכנסה רעיונית בגינה יש לשלם מס, יש לדרוש שבצד השני תוכר הוצאה רעיונית שניתן יהיה לנכות מההכנסות. כך למשל, קביעת ריבית רעיונית בהלוואה ללא רבית שבין חברה אם לחברה בת – הרבית מוכרת כהכנסה אצל נותן ההלוואה, אך לא כהוצאה אצל מקבל ההלוואה.
- עיוותים בנושא קיזוז הפסדים – התאחדות התעשיינים מבקשת לאפשר לגרור לשנים הבאות קיזוז הפסד מעסק, כנגד כל הכנסה, (למשל משכר דירה, ריבית, תמלוגים ועוד). הדבר נכון בתקופה זו בה חברות רבות מציגות הפסדים. עקב הקשיים הכלכליים אין שום היגיון להכביד עליהן בנטל מס נוסף בלתי מוצדק, אומר קימלמן.
- להכיר בהוצאות לפרוק המפעל והעברתו לאתר אחר כהוצאות לצרכי מס. לדעת התאחדות התעשיינים יש לעודד מהלך שכזה דווקא בעת הזו, כאשר המדינה מעוניינת במעבר מפעלים לפריפריה.
- להפחית את מס החברות ב-2% לפחות. כך שנטל המס הכולל (מס חברות ומס דיבידנד) על חברות לא יעלה על 50%. זאת כדי לא ליצור חוסר סימטריה מול שיעור המס הכולל החל על היחידים, אשר גם הוא יופחת על פני זמן במסגרת הרפורמה. קימלמן מציין, כי הכוונה היא שמס החברות יופחת, משיעור של 36% כיום, לשיעור של 34% לפחות. הוא סבור, כי יש להוריד את שיעור המס על חברות בעקבות תהליכי הגלובליזציה ובעקבות העובדה ששיעורי המס הכולל (מס חברות ומס דיבידנד) על חברות בישראל הם הגבוהים מבין מדינות העולם. הפחתת מס חברות עשויה לדעתו לעודד את צמיחת המשק.