השר בנט: ״הקטגוריה החדשה נבחרה לאור ההכרה הגדולה שיש למדינת ישראל לתרומתה הלאומית של התעשייה לביצור ביטחון ישראל, לצמיחה, לכלכלה ולחברה הישראלית. הגיע הזמן לתת לתעשייה הישראלית את המקום הראוי לה ואין במה טובה יותר מבימת טקס פרס ישראל ביום העצמאות ה-70 למדינה".
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הודה לשר בנט על החלטתו ההיסטורית והצהיר כי "זהו יום חג לתעשייה הישראלית".
לדברי ברוש, "החלטה זו מבטאת מעל הכל, הכרה לאומית בתרומתה העצומה של התעשייה למדינת ישראל. התעשיינים הישראלים תמיד היו לפני הכל ציונים אמיתיים, אשר אהבת הארץ הובילה אותם לבנות את הארץ הזו ולהקים בה מפעלים ותעשיות ענק, אשר מספקים מקומות עבודה למאות אלפי אנשים במשק. זאת לצד קידום המחקר והפיתוח בישראל באינספור תחומים שונים, אשר הפכו את מדינתנו הקטנה למעצמה טכנולוגית, אשר המצאותיה ומוצריה מפורסמים ומשווקים לכל קצבי תבל. אני מאמין כי בזכות כל אלו ועוד, החליט השר בנט להכריז על 'תעשייה' כקטגוריה חדשה לקבלת פרס ישראל, שהנו אות הכבוד הגדול ביותר שאדם בישראל יכול לקבל מהמדינה, ואנו מודים לו על כך".
השר בנט הצהיר בנוסף בפני חברי מועצת התעשיינים של התאחדות התעשיינים על החשיבות של קידום החינוך הטכנולוגי-טכני בישראל, ואמר כי היעד של משרד החינוך הנו להגדיל את מספר התלמידים הלומדים במגמות אלו מ-150 אלף ל-180 אלף תלמידים.
כמו כן השר בנט אמר כי בכדי לקדם מטרות אלו יש להגדיל משמעותית את מספר הבוגרים ב-5 יחידות מתמטיקה, וכי כל תלמיד בישראל גם צריך לסיים את הבגרות עם 5 יחידות באנגלית. "השכלה זו תאפשר לדור הבא להתמודד עם עולם העבודה, אשר דורש מיומנויות גבוהות ויכולת לנהל שיחה באנגלית ברמה טובה".
ברוש הודה לשר על תמיכתו ופעולותיו לקידום החינוך הטכנולוגי - טכני בישראל, ואמר כי "אין לי ספק שפעילות משותפת של משרד החינוך והתאחדות התעשיינים, יכול להוביל למהפך ממשי בחינוך הטכנולוגי-טכני בישראל, אשר הלומדים בו הם 'דור העתיד' של התעשייה וההיי טק הישראלי. לצערנו חינוך זה סבל משנות ה-70 מהזנחה חמורה, אשר הובילה למחסור חמור בעובדים מקצועיים בתעשייה, אך לשמחתנו מגמה זו השתנתה באופן ברור, וכיום הממשלה מכירה בחשיבות העצומה של חינוך זה, ככלי חיוני לפיתוח התעשייה והכלכלה הישראלית".