שר התמ"ת אהוד אולמרט בפגישה עם ראשי איגוד התעשיה הקיבוצית: הרחבות מפעלים בקיבוצים יכללו בכל נוסח חדש של הצו להגדרת אזורי עדיפות לאומית; על פי הנוסח המקורי המדינה עמדה להוציא אל מחוץ למסגרת הצו את ההרחבות במפעלי הקיבוצים
כל שינוי בצו להגדרת אזורי עדיפות לאומית יכלול בתוכו הכרה בהרחבות מפעלים בקיבוצים, כך הבטיח שר התעשיה, המסחר והתעסוקה, אהוד אולמרט, בפגישה שקיים עם ראשי איגוד התעשיה הקיבוצית. לדבריו, אין שום הצדקה ליצור אפליה בזכאות לסיוע ממשלתי בין מפעלים קיבוציים המצויים באזורי העדיפות הלאומית לבין מפעלים הממוקמים באזורי תעשיה ורשויות מקומיות אחרות.
בפגישה, שנערכה במשרד התמ"ת בירושלים, השתתפו מנכ"ל המשרד, רענן דינור, מנהל מרכז ההשקעות, חזי צאיג, סגניתו, לימור ניסן, סגן המדען הראשי, שאול פרויליך ומנכ"ל הרשות לעסקים קטנים, עמירם בוקשפן. כמו כן השתתפו יו"ר איגוד התעשיה הקיבוצית, יונתן מלמד, מנכ"ל האיגוד, עמוס רבין ומרכזת תחום ההשקעות באיגוד, מיכל קראוס.
לדברי רבין, הכרזתו של אולמרט מסירה עננה כבדה שרבצה מעל עתיד התעשיה הקיבוצית בפריפריה מאז תחילת הדיונים על שינוי הצו להגדרת אזורי עדיפות לאומית, לפני קרוב לשלוש שנים. על פי הנוסח המקורי, המדינה עמדה להוציא מחוץ למסגרת הצו את ההרחבות במפעלי הקיבוצים . המשמעות היתה יכולה להיות אפליה גדולה בין מפעלים שכנים, פגיעה בכושר התחרות של המפעלים הקיבוציים וביכולתם לבצע השקעות ולהגדיל את היצוא, ירידה באטרקטיביות של המפעלים אל מול המשקיעים ופגיעה ביכולת של המפעלים לקלוט עובדים חדשים מהקיבוץ ומחוצה לו.
בפגישה הציגו ראשי האיגוד בפני השר אולמרט את הנתונים הכלכליים של התעשיה הקיבוצית: בקיבוצים פועלים 350 מפעלים. היקף היצור השנתי שלהם כולל המפעלים האזוריים מגיע ל-25 מיליארד שקל – מחציתו ביצוא ופעילות בחו"ל. תחומי הפעילות המרכזיים של התעשיה הקיבוצית הם פלסטיקה, מזון ומתכת.
השר אולמרט: הרחבות מפעלים בקיבוצים יכללו בנוסח החדש של הצו להגדרת אזורי עדיפות לאומית
שר התמ"ת אהוד אולמרט בפגישה עם ראשי איגוד התעשיה הקיבוצית: הרחבות מפעלים בקיבוצים יכללו בכל נוסח חדש של הצו להגדרת אזורי עדיפות לאומית; על פי הנוסח המקורי המדינה עמדה להוציא אל מחוץ למסגרת הצו את ההרחבות במפעלי הקיבוצים
00:00 ,27.03.2005
עשוי לעניין אותך
ישראל עשויה להיכלל ברשימה מחמירה של מדינות המפירות זכויות יוצרים
שיפור במגזר ענפי טכנולוגיות המידע ICT בשנת 2004, לעומת 2003. יצוא ה-ICT דומה לשנת השיא, שנת ץ2000
רמזי גבאי: שנת 2005 תהיה שנה טובה לתעשיית הטקסטיל
התאחדות התעשיינים נבחרה ע"י הפורום הכלכלי העולמי - כנס דאבוס, לרכז את סקר מדד התחרות העולמי בישראל
שרגא ברוש: ראשי הארגונים הכלכליים קוראים לחברי הכנסת לתמוך באישור התקציב
גידול של 3.6%, בחישוב שנתי, בייצור התעשייתי בחודשים נובמבר 2004 – ינואר 2005