הפורום הכלכלי העולמי: ישראל יכולה לשמש כמודל חיקוי עבור מדינות המעוניינות לפתח תעשיית הייטק

הפורום הכלכלי העולמי פרסם אתמול את סקר תעשיית המידע הגלובלית לשנת 2005. ישראל דורגה במקום ה-19 וזכתה לציונים גבוהים ברמת התחכום הטכנולוגי וזמינות הטכנולוגיות המתקדמות ביותר


00:00 ,29.03.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

הפורום הכלכלי העולמי פרסם אתמול את סקר תעשיית המידע הגלובלית לשנת 2005. ישראל דורגה במקום ה-19 וזכתה לציונים גבוהים ברמת התחכום הטכנולוגי וזמינות הטכנולוגיות המתקדמות ביותר
 
אתמול פרסם הפורום הכלכלי העולמי, העורך את הכנס השנתי שלו בדאבוס שוויץ, את סקר תעשיית המידע הגלובלית לשנת 2005. הסקר בודק את מוכנותן של 115 כלכלות לחברת המידע כחלק מתוכנית התחרותיות הגלובלית.
 
ישראל דורגה השנה במקום ה-19לפני אירלנד, ניו-זילנד וצרפת , בראש הרשימה ממוקמות ארה"ב, סינגפור ודנמרק. ישראל זוכה לציונים גבוהים ברמת התחכום הטכנולוגי, איכות מכוני המחקר, זמינותו של הון סיכון, זמינות טלפונים סלולאריים וזמינותן של הטכנולוגיות המתקדמות ביותר.
 
מנכ"ל משרד התמ"ת רענן דינור מסר: " הזרקור שהפנה הפורום אל תעשיית ההייטק הישראלית הוא הוכחה נוספת לעוצמתה, המשרד אימץ את מדד התחרותיות ככלי ביצועי לשיפור וקידום התעשייה הישראלית על כלל ענפיה".
 
השנה החליט הפורום להציג את ישראל כמודל לחיקוי לפיתוח כלכלת הייטק עבור מדינות אחרות. כלכלני הפורום שביקרו בארץ ביוזמת המטה לקידום השקעות (תמ"ת) בשיתוף איגוד קרנות הון הסיכון ואיגוד יצרני האלקטרוניקה, בדקו את המודל הישראלי ונפגשו עם גורמי מפתח בתעשיית ההייטק, באקדמיה ובממשלה.
 
איכותם הגבוהה של מוסדות המחקר והאקדמיה, כלי סיוע ממשלתיים יעילים, תעשיית הון סיכון מפותחת ושת"פ הדוק בין הסקטור הפרטי והממשלה, הם לדעת כותבי הדו"ח הסיבות העיקריות להצלחה הישראלית. הדו"ח מציין את התרבות הישראלית הייחודית, מצבה הביטחוני ותרומתה של העלייה מברה"מ לשעבר כגורמים מסייעים.
 
נושא מדדי התחרות הגלובלית הופך לגורם חשוב בעיצוב מדיניות כלכלית ובדיון הציבורי של מדינות רבות עולם. הפורום הכלכלי העולמי מפרסם למעלה מ-20 שנה את סקר התחרות הגלובלי, ובשנים האחרונות החל לפרסם גם סקרי תחרות ענפיים, שהחשוב בהם הוא בנושא תעשיית ההייטק.