שר האוצר, משה כחלון: ״החוק שאישרה הממשלה סולל את הדרך להקמת פלטפורמה שתסייע בעיקר לחברות הקטנות והבינוניות שהן קטר הצמיחה של המשק. המהלך מצטרף לשורת צעדים שעשינו על מנת להקל על חברות קטנות ובינוניות בהפחתת שיעורי המס, בהפחתת רגולציה ובצמצום הבירוקרטיה. לצעדים אלו יש קשר ישיר להגברת הצמיחה ולחיזוק חוסנו של המשק הישראלי״.
שרת המשפטים, איילת שקד: ״החלטת הממשלה היא בשורה גדולה לעסקים הקטנים והבינוניים במדינת ישראל. הקמת הבורסה תאפשר לעסקים אלו לגייס הון כמו שמקובל במדינות רבות בעולם. זהו צעד נוסף בפעולות שאנחנו מובילים בקדנציה האחרונה לחיזוק עסקים קטנים ובינוניים, המהוות מנוע צמיחה מרכזי של המשק ומקור הכנסה ותעסוקה לחלק גדול מהציבור. בשורה נוספת בהקמת הבורסה הייעודית היא מתן האפשרות לציבור להשתתף בהצלחתן של החברות״.
החוק מבוסס על המלצות צוות מקצועי שהקימו כחלון ושקד, בראשות יו״ר הרשות לניירות ערך, ענת גואטה והמשנה ליועמ״ש (משפט כלכלי) עו״ד מאיר לוין וגובשו על בסיס סקירה מקיפה של הניסיון בבורסות דומות בעולם, תוך ניתוח המאפיינים המבניים ומיפוי גורמי ההצלחה ולקחים שהופקו בבורסות משניות בעולם, פגישות יזומות עם גורמים רבים מהשוק ואפיון הצרכים של חברות קטנות ובינוניות בישראל.
עיקרי החוק כוללים הקמת בורסה ייעודית שתפוקח על ידי רשות ניירות ערך, תוך מינוי גורם חדש (ספונסר), בשלב ההנפקה הראשונה לציבור בלבד, שתפקידו העיקרי יהיה ללוות את החברה בהיבטים רגולטוריים ועסקיים בהנפקה.
בהתאם להמלצות הצוות בבורסה הייעודית ניתן יהיה לגייס הון על ידי חברות שבמועד ההנפקה לראשונה שוויין יהיה עד 300 מיליון שקל (אחרי הכסף).
חברה ששווי השוק שלה יעלה במהלך תקופת המסחר מעל 600 מיליון שקל, תידרש לעמוד בכללי הגילוי והממשל התאגידי החלים בבורסה הראשית, אך תהיה רשאית להמשיך להיסחר בבורסה הייעודית.
גיוסי חוב יהיו אפשריים בבורסה הייעודית, מסכום מינימלי של שישה מיליון שקל ועד סכום מקסימלי של 36 מיליון שקל, ובתנאי שסכום החוב המונפק לא יעלה על סכום ההון שהונפק בבורסה הייעודית.
החוק מאזן בין צרכי החברות לבין הגנה על המשקיעים, על מנת שהבורסה הייעודית תהווה אפשרות השקעה ראויה. הקמת בורסה ייעודית לפי המתווה האמור תתרום לפיתוח שוק ההון המקומי, בדגש על הנגשת אפיק מימון חדש לחברות צמיחה בישראל, אשר מהוות מנוע צמיחה מרכזי של המשק וקטר של הכלכלה כולה.