הממשלה אישרה ההצעה לקידום רכש "כחול לבן"

שר התמ"ת בן אליעזר: אני קורא לציבור לקנות מוצרים מתוצרת כחול לבן. פעילות מטה כחול לבן מתוכננת לטווח של 4 שנים. מוצר ישראל הינו מוצר שלפחות 35% מעלות ייצורו בוצע בישראל


00:00 ,30.08.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

שר התמ"ת בן אליעזר: אני קורא לציבור לקנות מוצרים מתוצרת כחול לבן. פעילות מטה כחול לבן מתוכננת לטווח של 4 שנים. מוצר ישראל הינו מוצר שלפחות 35% מעלות ייצורו בוצע בישראל
 
הממשלה אישרה היום את הצעת המחליטים שהגיש שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר בעניין תוכנית "לקידום תוצרת הארץ ולמינוף הרכישות לטובת הגדלת התעסוקה".
 
השר בן אליעזר אמר כי תוכנית "כחול לבן" של משרד התמ"ת והתאחדות התעשיינים תערוך שלל פעילויות חינוכיות ושיווקיות אשר מטרתן הנה עידוד לרכישת תוצרת הארץ תוך הסברה כי רכישת כחול לבן משמרת מקומות תעסוקה קיימים ומייצרת מקומות תעסוקה נוספים ובכך מאפשרת לנו, למשפחתנו, לחברינו ולסובבים אותנו לעבוד ולהתפרנס בכבוד.
 
מטה "כחול-לבן" במשרד התמ"ת הוקם לפני כשלושה חודשים ותפקידו לעודד ולהעלות מודעות לחשיבות שבהעדפת מוצרים מתוצרת כחול לבן, במיוחד על רקע המיתון הכלכלי במשק. 
 
המטרה: לגרום לאזרחים להבין את הקשר בין קנייה של מוצרים מתוצרת הארץ לבין שמירה על מקומות עבודה קיימים ויצירה של מקומות עבודה חדשים. כל אזרח יבין שכאשר הוא קונה מוצר מתוצרת "כחול לבן"-הוא מסייע בשמירה על מקום העבודה של שכנו וחברו. יש בכך חשיבות גאווה לאומית בקניית מוצר "משלנו". פעילות מטה כחול לבן מתוכננת לטווח ארוך (לתקופה של 4 שנים).
 
האפקטיביות של מטה כחול לבן תימדד בהשרשת הערכים האלו, ובהגדלת מספר המועסקים במשק - הלכה למעשה. לאחרונה נעשתה עבודת מחקר במינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת שהעלתה כי תוספת קנית מוצרים במיליארד שקל תגדיל את התעסוקה ב-2,750 עובדים - לאחר קיזוז המשרות מאובדן נתח יבוא.
 
עוד ציין השר בן אליעזר כי במסגרת הטיפול בפניות תעשיינים על אפלייה במרכזי ממשלה, הכניס לאחרונה מינהל הרכש הממשלתי בחוק חובת מכרזים, סעיף המאפשר לו להתערב ההחלטות של וועדות המכרזים הממשלתיות. סוכם כי בחודשים הקרובים משרד התמ"ת והתאחדות התעשיינים יעבירו לטיפול מינהל הרכש הממשלתי פניות של יצרנים על אפליה במכרזים של גופים ציבוריים. התאחדות התעשיינים ומשרד התמ"ת יפיצו בין כל התעשיינים פניה ובה מידע על האפשרות להתלונן במינהל הרכש הממשלתי על אפליה במכרזים.
 
יצוין כי הגדרת מוצר ישראלי הינה מוצר שלפחות 35% מעלות ייצורו בוצע בישראל ונעשה שינוי מהותי במוצר בישראל.