המדען הראשי פתח את יום המסחר בבורסה מכנס ביומד 2012

לרגל פתיחת יום המסחר קרא אבי חסון לממשלה להעביר תקציבים לתעשיית מדעי החיים, מכיוון שהיא משליכה על כל תחומי החיים


00:00 ,23.05.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

המדען הראשי במשרד התמ"ת אבי חסון פתח היום (ד') את יום המסחר בבורסה של תל אביב מכנס הביומד 2012.

בנאומו לרגל פתיחת יום המסחר אמר חסון: "על הממשלות להשקיע ולהעביר תקציבים לתעשיית מדעי החיים, מכיוון שתעשייה זו משליכה על כל תחומי החיים, החל בחינוך וכלה ברווחה".

מנתונים שנאספו בלשכת המדען הראשי עולה כי במהלך ינואר-אפריל 2012 אושרו בקרן המחקר והפיתוח (מו"פ) 118 פרויקטים בתחומי מדעי החיים.

יצוין כי תקציב הפיתוח המאושר הכולל עמד ב-2012 על 405 מיליון שקל. מענקי המו"פ לפרויקטים אלו הסתכמו ב-174 מיליון שקל. הנתונים מצביעים על עלייה של 22% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

בכנס ILSI-ביומד ישראל 2012 לוקחים חלק השמות הגדולים בעולם מענפי הביוטכנולוגיה, התרופות והמיכשור הרפואי. מארגני האירוע העריכו שבין אלפי המשתתפים ישנם למעלה מ-1,000 אורחים מחו"ל.