על פי נתוני מדד מנהלי הרכש חודש יולי, שפורסם הבוקר, עולה כי הירידה במדד נצפתה בכל מרכיבי המדד, למעט מחירי חומרי הגלם שעברו החודש למגמת התרחבות ועלו ב- 12.0 נקודות.
מהמדד עולה כי רכיב תפוקות היצור עבר החודש למגמת התכווצות וירד ב- 7.0 נקודות לרמה של 46.9 . ברכיב הביקושים המקומיים והביקושים לייצוא נרשמו גם כן ירידות חדות לרמה של 36.5 ו- 43.3 בהתאמה, ורכיב התעסוקה ירד ב- 6.0 נקודות לרמה של 39.6.
כלכלני בנק הפועלים ציינו, עם פרסום המדד, כי בחודשים האחרונים התעצמו הירידות במדד מנהלי הרכש והוא נמצא כעת ברמה נמוכה הדומה לזו ששררה במשק ב- 2008 עם הכניסה למשבר הגלובלי. לטענתם, הצמיחה הואטה בחודשים האחרונים והדבר בא לידי ביטוי באינדיקטורים למצב המשק.
לטענתם, רכיב הביקושים המקומיים נמצא תקופה ארוכה יחסית במגמת התכווצות, נתון העולה בקנה אחד עם אינדיקטורים אחרים לצריכה, כמו הפדיון בענפי המסחר והשירותים, שאינו עולה מזה כשנה.
הכלכלנים ציינו כי אמנם נתוני סחר חוץ שפורסמו החודש הראו על עלייה חדה ביצוא, אך זו נבעה בעיקר מזינוק חד ביצוא של ענף כלי הובלה וכי ללא ענף זה מדובר בגידול מתון בלבד המשקף רמה נמוכה יחסית של היצוא הישראלי.
"אנו מעריכים כי המצב בעולם נותן את אותותיו על המשק המקומי, וקצב הצמיחה של המשק, שככל הנראה האט גם ברבעון השני של השנה, יאט עוד יותר בשנה הקרובה. אנו מעריכים כי המשק הישראלי יתקשה למצוא בשנה הבאה. מנועי צמיחה שיביאו לצמיחה גבוהה מ- 2.5% בשנת 2013", נמסר.
נציין כי מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם הבנק JPMorgan, ירד בחודש יולי לרמתו הנמוכה מאז חודש יוני 2009, לרמה של 48.4 נקודות, והוא מאותת שהצמיחה העולמית מאטה. גוש האירו נותר נקודת החולשה העיקרית, אך גם מדד מנהלי הרכש בארה"ב נותר זה החודש השני ברציפות מתחת לרמה של 50 נקודות, לאחר שלושים וארבעה חודשים בהם הצביע על התרחבות.