המגזר העסקי יחסוך יותר מ- 50 מליוני ש"ח בשנה אם יפתור הסכסוכים העסקיים באמצעות גישור

המגזר העסקי יוכל לחסוך יותר מ- 50 מליוני ש"ח בשנה אם יפתור הסכסוכים העסקיים באמצעות גישור ולא ע"י פניה לערכאות משפטיות או בוררות. כך מעריכה צביה שמואלביץ, מנכ"ל חברת התוכנה אאוטלוק מערכות, חברת נשיאות התאחדות התעשיינים


00:00 ,15.01.2003 מאת: מערכת פורט2פורט
המגזר העסקי יוכל לחסוך יותר מ- 50 מליוני ש"ח בשנה אם יפתור הסכסוכים העסקיים באמצעות גישור ולא ע"י פניה לערכאות משפטיות או בוררות. כך מעריכה צביה שמואלביץ, מנכ"ל חברת התוכנה אאוטלוק מערכות, חברת נשיאות התאחדות התעשיינים והממונה על פרוייקט הגישור בהתאחדות. זאת לקראת החתימה על אמנת הגישור במגזר העסקי שתחתם היום (14/1) בירושלים במעמד נשיא המדינה.

בטקס ישתתפו שר המשפטים, נשיא בית המשפט העליון, הגופים העסקיים החותמים, המרכז הארצי לגישור ולישוב סכסוכים במשרד המשפטי ועמותת מגשרי ישראל.

ע"פ האמנה מכיר המגזר העסקי בהליך הגישור כדרך מועדפת לפתרון סכסוכים ויפעל להשתמש בהליך זה בהתנהלות העסקית שלו.

שמואלביץ גילתה, כי כ- 50 תעשיינים משמשים כיום כמגשרים בסכסוכים עסקיים. להערכתה 10% בלבד מהסכסוכים העסקיים נדונים כיום באמצעות גישור וכ90%- באמצעות מערכת בית המשפט ובוררות.

עוד אמרה, כי סיום סכסוך באמצעות גישור זול יותר בכ- 80% בממוצע גם מבחינת הזמן וגם מבחינת העלויות מניהול מאבק משפטי או בוררות. גם משום העובדה כי פתרון סכסוך באמצעות גישור, מאפשר לצדדים להמשיך לשתף פעולה בתחום העסקי גם לאחר סיום הסכסוך.

היא הוסיפה, כי התאחדות התעשיינים, כגוף עסקי מוביל, החלה בתוכנית להטמעת הגישור, ובכלל זה עריכת קורסים והרצאות במפעלי התעשייה, במטרה לאפשר לתעשיינים ולעובדים להשתמש בהליך הגישור לפתירת סכסוכים ומחלוקות חוץ ופנים מפעלים וככלי ניהולי לכל דבר.

שמואלביץ ציינה, כי הדבר נעשה בעקבות החלטת נשיאות התאחדות התעשיינים, בראשותו של עודד טירה, נשיא התאחדות התעשיינים, להטמיע את נושא הגישור במפעלי התעשייה, ולהביא להכרת הנושא בפני העובדים והמנהלים.