הלמ"ס: התוצר המקומי הגולמי עלה ב-5.9% במחצית הראשונה של 2006

כמו כן חלה עלייה של 3.6% בהוצאה לצריכה פרטית לנפש, עלייה של 7.4% בתמ"ג העסקי ועלייה של 6.4% ביצוא הסחורות והשירותים


00:00 ,16.08.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

כמו כן חלה עלייה של 3.6% בהוצאה לצריכה פרטית לנפש, עלייה של 7.4% בתמ"ג העסקי ועלייה של 6.4% ביצוא הסחורות והשירותים
 
התוצר המקומי הגולמי, במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות,עלה במחצית הראשונה השנה ב-5.9% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 5.1% במחצית הקודמת ועלייה של 6.1% במחצית הראשונה אשתקד. התוצר המקומי הגולמי, למעט מסים נטו על יבוא, עלה במחצית הראשונה השנה בשיעור שנתי של 6.3%, בהמשך לעלייה של 5.4% במחצית הקודמת ועלייה של 6.2% במחצית הראשונה בשנת2005. 
כך עולה מסיכום מוקדם של החשבונות הלאומיים המבוסס על נתונים חלקיים לרבע השני של 2006.
 
יודגש כי השנה נערך שינוי בהצגת התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג), כדי להתאים את הצגת החשבונות הלאומיים בישראל להמלצות הבינלאומיות. התמ"ג הכולל  את המסים נטו על יבוא (מסים על יבוא פחות תמיכות ליצוא) מוצג כעת כסדרה העיקרית בחשבונות הלאומיים ובמקביל תמשיך הלמ"ס לפרסם את סדרת התמ"ג ללא מסים נטו על יבוא.
 
העלייה בתוצר במחצית הראשונה של 2006 משקפת עלייה ביצוא סחורות ושירותים, בהשקעה בנכסים קבועים, בהוצאה לצריכה פרטית ובהוצאה לצריכה ציבורית.
 
מניתוח ההתפתחות לפי רבעים נראה כי ברבע השני של 2006 עלה התוצר ב-6.2%בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 5.9% ברבע הראשון ועלייה של 5.6% ברבע האחרון של שנת 2005. העלייה בתוצר ברבע השני השנה משקפת עלייה ברב השימושים במקורות - ביצוא סחורות ושירותים (25.8%), בהוצאה לצריכה פרטית (3.7%) ובהוצאה לצריכה ציבורית, למעט יבוא ביטחוני (9.3%). לעומת זאת, ההשקעות בנכסים קבועים ירדו (9.3%-).
 
התוצר העסקי עלה במחצית הראשונה של 2006 ב-7.4% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 6.6% במחצית הקודמת ושל 7.6% במחצית הראשונה של 2005. התפתחות התוצר העסקי במחצית הראשונה של  2006 מבטאת עלייה גדולה יחסית בתוצר בענף התעשייה וברוב ענפי השירותים העסקיים.
 
כלל המקורות שעמדו לרשות המשק (מתוצר מקומי ומיבוא), עלו במחצית הראשונה של 2006 ב-4.9% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 3.0% במחצית השנייה של 2005 ועלייה של 5.6% במחצית הראשונה. העלייה בקצב התרחבות המקורות במחצית הראשונה 2006 משקפת עלייה ביבוא הסחורות והשירותים של 1.8% לעומת ירידה של 1.2% במחצית השנייה של 2005.
 
פירוט השימושים במקורות מראה שההוצאה לצריכה פרטית עלתה ב-5.4% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 3.3% במחצית הקודמת ושל 3.7% במחצית המקבילה בשנת 2005. 
 
ההוצאה לצריכה פרטית לנפש עלתה במחצית הראשונה של 2006 ב-3.6% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 1.5% בצריכה לנפש במחצית השנייה של  2005 ושל 2.0% במחצית המקבילה אשתקד.
 
עליית הצריכה לנפש במחצית הראשונה השנה מבטאת עלייה של 4.7% לנפש בהוצאה לצריכה השוטפת –ההוצאות למזון, משקאות וטבק, להלבשה והנעלה,  ולדלק וחשמל, לשירותים השונים  (חינוך, בריאות, בידור, עזרה בבית וכד'). לעומת זאת, נרשמה ירידה של 6.7% בהוצאות משקי הבית למוצרים בני קיימה –כלי רכב, ריהוט וציוד למשקי הבית (מקררים, מכונות כביסה, מזגנים וכ"ד).
 
ההוצאה לצריכה ציבורית, למעט היבוא הביטחוני, עלתה במחצית הראשונה של 2006 ב-3.4% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של  2.5% במחצית השנייה של 2005. העלייה במחצית הראשונה מבטאת עלייה בהוצאה לצריכה האזרחית (4.8%) והן בהוצאה הביטחונית המקומית (2.6%).
 
ההשקעה בנכסים קבועים (ההשקעה בבתי מגורים והשקעות ענפי המשק בבנייה, בציוד וכלי תחבורה)  עלתה במחצית הראשונה של 2006 ב-4.1%, בהמשך לעלייה של  8.2% במחצית הקודמת ושל 3.0% במחצית המקבילה ב-2006.
 
השקעה בענפי המשק עלתה במחצית הראשונה של 2006 ב-5.8% בהשוואה לעליות של 11.2% במחצית הקודמת ושל 4.3% במחצית המקבילה אשתקד. ההשקעה בבתי מגורים ירדה במחצית הראשונה ב-1.5%, לאחר עלייה של 1.0% במחצית הקודמת וירידה של 0.6% במחצית המקבילה.
 
יצוא הסחורות והשירותים עלה במחצית הראשונה של 2006 ב-6.4% בחישוב שנתי, בהמשך לעלייה של 2.3% במחצית הקודמת ושל 3.0% במחצית המקבילה אשתקד.  העלייה ביצוא במחצית הראשונה של 2006 משקפת בעיקר עלייה ביצוא התעשייתי (ללא יהלומים)-13.9%, ביצוא ענף התיירות- 55.4% וביצוא שירותים אחרים – 13.2%. לעומת זאת, ירד היצוא החקלאי ב-5.6% בחישוב שנתי.