האטה חדה בקצב קליטת המועסקים לתעשייה ברבעון השלישי

מנתוני התאחדות התעשיינים עולה כי, קצב קליטת העובדים הואט משמעותית, עד כדי קיפאון. מספר השכירים בתעשייה נותר נמוך ב-3.3% בהשוואה לרבע הראשון של 2008. טרם החלו הפיטורים בתעשייה


00:00 ,08.12.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

מנתוני התאחדות התעשיינים עולה כי, קצב קליטת העובדים הואט משמעותית, עד כדי קיפאון. מספר השכירים בתעשייה נותר נמוך ב-3.3% בהשוואה לרבע הראשון של 2008. טרם החלו הפיטורים בתעשייה
 
ברבע השלישי של 2010 הואט משמעותית קצב קליטת העובדים לתעשייה, עד כדי קיפאון. כך נמסר מהתאחדות התעשיינים. עלייה מזערית של 0.1% נרשמה במצבת העובדים בתעשייה (שהם קליטה של כ-220 איש בלבד). זאת לאחר גידול של כ-1% לרבעון בשלושת הרבעונים שקדמו.
 
בשל גידול זעום זה, נותר מספר השכירים בתעשייה נמוך ב-3.3% בהשוואה למספרם ברבע הראשון של 2008. טרם החלו הפיטורים בתעשייה. במקביל, ירידה מחודשת וחדה, שלא נרשמה כמותה בשני העשורים החולפים, חלה בפריון העבודה בתעשייה (4.9%-).
 
מהניתוח החודשי שערך אגף הכלכלה בראשותו של רובי גינל, סמנכ"ל כלכלה ורגולציה, על מצב המועסקים בתעשייה, עולה כי ההאטה ברבע השלישי של 2010, משקפת נסיגה מחודשת במצבת העובדים בענפי הטכנולוגיה המסורתית, לצד האטה חדה בקצב קליטת המועסקים ביתר קבוצות ענפי התעשייה.
 
בהתאחדות התעשיינים מציינים כי, אינדיקציות נוספות מצביעות על תמונה מדאיגה באשר להמשך קליטת המועסקים לתעשייה: בממוצע החודשים ספטמבר-אוקטובר 2010 חלה ירידה במספר המשרות הפנויות בתעשייה, בשיעור של כ-3% (צמצום של כ-240 משרות פנויות).
 
מהניתוח החודשי לפי קבוצות ענפים עולה כי, חודשו הפיטורים בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית לאחר שנה של קליטת עובדים לקבוצה. נסיגה של 1% (פיטורים של כ-820 איש). נסיגה זו, נגזרה ברובה מחידוש פיטורי העובדים בקצב מהיר בענף המזון (1.2%-), בענפי הטקסטיל וההלבשה (2%-), העץ והריהוט, הנייר ומוצריו (1%-). מנגד, קליטת עובדים מתונה נרשמה בענף העור וההנעלה (0.7%) לצד יציבות בענף הדפוס וההוצאה לאור.
 
עוד נמסר כי, האטה חדה, עד כמעט יציבות, נרשמה בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית: גידול זעום של 0.1%, נרשם במצבת עובדים ברבע השלישי של 2010 (קליטה של כ- 80 איש), לאחר גידול של 1% לרבעון בשני הרבעונים הראשונים של השנה. האטה נרשמה בקצב קליטת המועסקים בענפי הגומי והפלסטיק (0.7%), המתכת הבסיסית (0.3%) והתכשיטים (1.3%) לצד פיטורי עובדים בענף מוצרי המתכת (0.5%-). מנגד, קליטת עובדים נוספת נרשמה בענף המינרלים האל-מתכתיים (1%).
 
במקביל, הואט משמעותית קצב קליטת העובדים בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית ל-0.3% בחודשים הנסקרים (קליטה של כ-100 איש), לאחר גידול מהיר של 1.7% ברבע השני של 2010. ההאטה, משקפת פיטורי עובדים בענפי המנועים והציוד החשמלי (1.0%-) והכימיה (ללא תרופות), אשר קוזזו הודות לקליטת עובדים מואצת בענף המכונות והציוד (1.9%).
 
בנוסף, חלה האטה בקצב קליטת העובדים לקבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית, אם כי עדיין מדובר בקליטת עובדים מהירה יחסית: גידול של 1.3% נרשם במצבת עובדי הקבוצה (תוספת של כ- 865 איש), לאחר גידול מהיר של 1.7% ברבע השני של השנה. האטה זו, משקפת פיטורי עובדים בענף כלי ההובלה (0.7%-), לצד קיפאון במצבת העובדים בענף ציוד התקשורת האלקטרוני (0.1%) והאטה בקצב קליטת העובדים בענפי הרכיבים האלקטרונים (3.4%), והציוד לבקרה והפיקוח הרפואי (0.9%).
 
עוד מציינים בהתאחדות התעשיינים כי, קליטת המועסקים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2010 הקיפה את כל קבוצות ענפי התעשייה: כ-36% מהגידול נגזר מקליטת עובדים לקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית, 26% נוספים נקלטו בקבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית, 21% בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית, והיתר (כ- 17%) נקלטו לענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית.
 
ירידה מחודשת בפריון העבודה בתעשייה, לאחר שנה של עליות: ברבע השלישי של 2010 נסוג פריון העבודה בשיעור חד, של 4.9%,  לאחר גידול מהיר, של 4.2%, ברבע השני של 2010.
 
יצוין כי, נסיגה רבעונית כה חדה בפריון העבודה בתעשייה לא נרשמה בשני העשורים החולפים. הנסיגה בפריון בחודשים הנסקרים נגזרה כולה מנסיגה מחודשת בתפוקת התעשייה (4.9%-) שהתרחשה למרות היציבות בשעות העבודה הכוללות בתעשייה (0.1%-).
 
הנסיגה בפריון העבודה ברבע השלישי של 2010 נגזרה בעיקרה מירידה משמעותית בפריון העבודה בענפי ההיי-טק, שחלה ככל הנראה, בשל נסיגה חדה בפריון ענף התרופות. במקביל, נסיגה קלה נרשמה בפריון ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית (1.1%-), זאת למול גידול מתון נוסף בפריון העבודה בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית (0.6%) ועלייה מחודשת של 0.9% בפריון הענפים המסורתיים.