האוצר: תכנית להקצאת 1.15 מיליארד שקל לתעשייה

במסגרת המלצות הוועדה הציבורית לחיזוק כושר התחרות של התעשייה הישראלית יוקצה סכום זה לטובת מו"פ וחדשנות טכנולוגית, כוח אדם מיומן והפחתת נטל הרגולטורי. ברוש: נניע מהפכת חדשנות בתעשייה


14:46 ,04.01.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

הוועדה הציבורית לחיזוק כושר התחרות של התעשייה הישראלית, בראשות מנכ״ל משרד האוצר, שי באב״ד, הגישה את המלצותיה לשר האוצר ושר הכלכלה והתעשייה. המלצות הוועדה התמקדו בשלושה נושאים: מו"פ וחדשנות טכנולוגית, כוח אדם מיומן והפחתת נטל הרגולטורי. לשם יישום המלצות הוועדה יוקצו 1.15 מיליארד שקל בשנים הבאות, בכפוף לאישור הממשלה בימים הקרובים במסגרת תקציב 2019. במסגרת מסיבת עיתונאים שנערכה היום בצהריים ושודרה בעמוד הפייסבוק של משרד האוצר אמר שר האוצר, משה כחלון: ״תכנית נטו תעשייה היא זריקת מרץ משמעותית לתעשייה והיא תאפשר לה לחזור ולהיות אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של מדינת ישראל. התכנית מצטרפת לרשימת המהלכים ובניהם הפחתת יוקר המחייה, הגברת התחרות במשק הישראלי ופתרון משבר הדיור. יש כאן בשורה אמתית לתעשייה, לתעשיינים, לצמיחה, לפריון ולמשק הישראלי כולו. ולא נפסיק לחפש דרכים להגביר את הפריון, להצמיח את המשק ולהזניק את כלכלת ישראל קדימה״.

 

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר ממסיבת העיתונאים כי: ״התעשייה הישראלית חייבת להיערך למהפכה התעשייתית הבאה, הן ביכולות טכנולוגיות והן בהכנת ההון האנושי ולבצע התאמות לאתגרים של השנים הקרובות. השינויים הטכנולוגיים ועלויות כוח האדם בישראל מחייבים אותנו לקדם חדשנות טכנולוגית בתעשייה המסורתית, התאמות בהון האנושי וחיזוק התעשיות בהן ישראל מתאפיינת ביתרון יחסי. תכנית נטו תעשייה חיונית לקידום מטרות אלו! נטו תעשייה היא האבא והאמא של כל תכניות הנטו. כולנו רוצים לקדם השקעות בחינוך, ברווחה ובבריאות ולכן אנחנו צריכים מגזר תעשייתי, טכנולוגי ויצרני חזק, שיאפשר את מימושן של כל תכניות הנטו החשובות לכלכלת ישראל״.

 

מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, אמר היום כי ״התוכנית שמוגשת היום לשרי האוצר והכלכלה תסייע לתת את הכלים לתעשייה המסורתית לשפר את הפיריון וההון האנושי בה תוך אימוץ טכנולוגיות חדישות. המדינה תסייע למפעלים להטמיע את הטכנולוגיות החדישות ותוביל את ההכשרה לשיפור ההון האנושי״.

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר כי ״הסביבה העסקית של התעשייה הישראלית צפויה להשתפר באופן משמעותי בשנים הקרובות, ולסחוף איתה תנופת צמיחה, שתבוא לידי ביטוי בהרחבת והקמת חברות תעשייה ישראליות פורצות דרך וחדשניות. המלצות הצוות הציבורי שהובילו משרדי האוצר והכלכלה והתעשייה, הן למעשה בשורה ממשלתית רשמית על הנעת המהפכה התעשייתית 4.0 בישראל. בשלוש השנים הקרובות יוזרמו תקציבים של 2 מיליארד שקל לפיתוח ההון האנושי, הטמעת טכנולוגיות חדשות וייצור מתקדם, הנעת תהליכי מחקר ופיתוח והסרת הרגולציה שמעכבת את פיתוח התעשייה. אני מבקש לברך את שר האוצר, משה כחלון, את שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן ואת יו"ר ועדת הכספים, הרב משה גפני, על ההכרה בתרומתה העצומה של התעשייה להעלאת הצמיחה ורמת החיים במשק. זאת לצד הכרת תודה על נחישותם להוביל שינוי בתפיסת הממשלה את התעשייה, והנעת מהפכת החדשנות בתעשייה הישראלית״.

 

נזכיר כי הוועדה הוקמה בהחלטת ממשלה בתחילת שנת 2017, שבראשה עמד מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, והשתתפו בה נציגי אגפי משרד האוצר, משרד הכלכלה והתעשייה, רשות החדשנות, בנק ישראל, משרד רוה"מ, המועצה הלאומית לכלכלה וכן נציגי ארגוני התעשיינים. במהלך עבודתה הוועדה בחנה באופן מקיף את אתגרי התעשייה, פרסמה קול קורא לציבור וכן קיימה סיור בדרום הארץ במספר מפעלי תעשייה. לאור זאת גיבשה הוועדה שורה ארוכה של המלצות שיגבירו את כושר התחרות של התעשייה הישראלית בשלושה תחומים מרכזיים: מו"פ וחדשנות טכנולוגית, כוח אדם מיומן והפחתת הנטל הרגולטורי. לצורך יישום ההחלטה יוקצו 1.15 מיליארד שקל בשנים הבאות. הצעה זו תובא לאישור הממשלה בימים הקרובים במסגרת התקציב לשנת 2019.