ד"ר אלי אופר: "תקציב המדען נמוך ב-20% מהסיכום עם האוצר"

המדען הראשי במשרד התמ"ת אמר את הדברים ביום עיון למאגדי התקשורת במגנ"ט. ד"ר אופר פירט את הדגשים שהציב החל בהגדרת תחומי עדיפות: ביוטכנולוגיה, ננו-טכנולוגיה ותעשייה מסורתית


00:00 ,14.11.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

המדען הראשי במשרד התמ"ת אמר את הדברים ביום עיון למאגדי התקשורת במגנ"ט. ד"ר אופר פירט את הדגשים שהציב החל בהגדרת תחומי עדיפות: ביוטכנולוגיה, ננו-טכנולוגיה ותעשייה מסורתית
 
130 נציגי חברות המפתחות מוצרים ושירותים לשוק התקשורת וספקי שירותי תקשורת השתתפו ביום עיון מיוחד שנערך לאחרונה למאגדי התקשורת במגנ"ט במעמד המדען הראשי של משרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר.
 
את יום העיון פתח אילן פלד, מנהל תכניות מגנ"ט, שהציג את יעוד התוכנית לעודד ולסייע בבניית התשתית הטכנולוגית בתעשייה הישראלית תוך ביצוע שיתופי פעולה טכנולוגיים.
ניתנה סקירה על ארבעת מסלולי הסיוע: מאגדים לפיתוח טכנולוגיות חדשות, איגוד משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות, "מגנטון" לעידוד העברת ידע מהאקדמיה לתעשייה ו"נופר" המגשר בין המחקר הבסיסי למחקר היישומי בתמיכה וליווי של תעשייה רלבנטית.
 
ד"ר אלי אופר פירט את הדגשים שהציב ועל פיו מנוהלים התכניות השונות של המדען הראשי החל בהגדרת תחומי עדיפות: ביוטכנולוגיה, ננו-טכנולוגיה ותעשייה מסורתית, הצורך בהרחבת שיתופי פעולה בינלאומיים, חיזוק הקשר הדו-צדדי אקדמיה-תעשייה ושיפור השירות בלשכת המדען הראשי. לדעתו, תוכנית מגנ"ט מגשימה רציונלים אלה ומייצרת תשתיות טכנולוגיות שכל גוף בפני עצמו לא היה מצליח להעמיד.
 
תחום התקשורת שהוא נושא יום העיון – הוא עמוד השדרה של התעשייה הישראלית, מהווה נתח משמעותי ביצוא התעשייתי ולישראל יתרונות יחסיים במספר תתי תחומים כמו: תאים קוליים של "קומברס", בילינג של "אמדוקס" וכד'. מאגדי התקשורת במגנ"ט מאפשרים לחברות השותפות לשמור ולטפח יתרונות יחסיים אלה ולסייע בהגדלת נתחי השוק בתחומי עיסוקן ושמירת מעמדה המוביל של התעשייה בארץ.
 
לפני סיום, ציין ד"ר אלי אופר, שכדי לבצע את מכלול המשימות ולעמוד ביעדים נדרש תקציב הגדל עם הצרכים, תקציב שהמתווה של סוכם עם האוצר לפני שנתיים ואמור להחזיר את נפחי הפעילות לאלה שהיו בתחילת העשור. תקציב המשרד צריך להיות מעבר ל- 1.5 מיליארד שקל בעוד שבהצעת התקציב ל- 2007 הוא נמוך ב- 20% מהסיכום עם האוצר.