גמישות ומהירות תגובה

ג׳ני גרינפרס, מנהלת שרשרת האספקה של המערכות הרפואיות של פיליפס, מספרת בראיון על ההתמודדות עם משבר הקורונה והשפעתו על חברת ענק גלובלית כמו פיליפס. על החמ״ל שהוקם במהירות, על התגייסות העובדים והכנסת דיגיטציה וטכנולוגיות חדשניות לפעילות היומיומית


12:07 ,08.04.2021 מאת: מירב רונן

השנה האחרונה גרמה לשידוד מערכות קיימות רבות, ושרשרת האספקה הגלובלית היתה בין הגורמים המרכזיים שהשפיעו על חשיבה מחודשת וחדשנית על כל הנושא. פגשנו לשיחת וידיאו את ג׳ני גרינפרס, אשר מונתה בספטמבר 2020 לתפקיד מנהלת שרשרת האספקה של המערכות הרפואיות של פיליפס, ולחברה בצוות הנהלת התפעול בפיליפס העולמית. שוחחנו איתה על השפעת משבר Covid19 על שרשרת האספקה של חברת ענק גלובלית כמו פיליפס וקיבלנו תובנות שיוכלו לעניין את כל העוסקים במלאכה.

 

- כיצד שרשרת האספקה תמכה בצמיחה ואילו תהליכים השתנו במהלך הקורונה?

 

ג׳ני גרינפרס: ״שנה שעברה היתה שונה אחרת לחלוטין מכל מה שידענו והכרנו. עבורנו, משבר הקורונה התחיל כבר עם ההתפרצות בסין כי נאלצנו להתמודד עם הסגרים במפעלי הייצור שלנו שם ולתמוך בלקוחות בסין קודם כל. מהר מאד זה התפשט לכל העולם. בפיליפס הצלחנו במהירות ובאופן מוצלח מאד לדעתי להיערך ולפתוח חמ״ל שבו בדקנו את העולם ואת בסיס הלקוחות ושאלנו את עצמנו ׳לאן צריך לשלוח את המכונות שלנו?׳, ׳מי צריך את זה יותר?׳, ׳מה הצורך הקיומי?׳ וככה ביצענו את ההקצאה של המכונות שלנו ובמקביל כל הזמן ביצענו שדרוג משמעותי ליכולות הייצור למשל של מכונות ההנשמה שלנו וכל פעם הזרמנו יותר ציוד. המידע זרם ונוהל מרמת המנכ״ל ובכל הדרגים של החברה. כמובן שהיינו צריכים להיערך והיו אזורים בחברה שהיו זקוקים ליותר כוח אדם ואזורים שנזקקו לפחות כוח אדם בגלל הסגרים אז פשוט העברנו את כוח האדם ממקום אחד למקום שבו נזקקו לעובדים יותר – כך פעלנו בכל העולם. באמצעות מהלך תוך-ארגוני הצלחנו לנתב את כוח האדם להיכן שצריך ולהיערך במהירות לאתגרים.

 

במהלך המשבר התחדד הצורך לדעת מה קורה בזמן אמת. הבנו שבכל רגע נתון, בכל שעה ביום, בכל יום, בכל שבוע, חייבים לדעת מה קורה כדי לקבל החלטות מהירות, ואת הצורך בדיגיטציה ובנתונים. ככל שהתקדמנו לתוך משבר הקורונה הבנו עד כמה הנתונים והמעקב האלו נחוצים לנו ואנחנו חייבים להמשיך ולהשקיע בזה כי אנחנו לא נחזור לעבר. הבנו שאנחנו חייבים שיהיו לנו מערכות דיגיטליות שיאפשרו לנו לקבל החלטות בכל רגע, בכל שעה. משבר הקורונה גם הציף את נושא הגמישות. זה לא רק מה שצריך לעשות אחרת, זה לא רק הספקים ולא רק הביקוש. הביקוש הוא לא יציב ויכול להשתנות במהירות, ומי חשב שנצטרך כזאת כמות של מכונות הנשמה בכזה קצב בסוף 2019? צריך להגיב במהירות - גמישות ומהירות התגובה זו מה שמנחה אותנו כרגע בנוגע לפעילות. התפקיד שלי היום הוא לעשות שרשרת אספקה יותר מהירה ויותר גמישה לשינויים. לשם כך אנחנו מביאים מומחים ומנסים להבין איך שרשרת האספקה תיראה בעוד שנתיים ושלוש מהיום, ולכן אנחנו רוצים להמשיך ולהשקיע בשרשרת האספקה כי לפי ההבנה שלנו זה הולך לבדל אותנו מהמתחרים שלנו – כיצד נוכל לתת הצעות טובות יותר ללקוחות שלנו. אני חושבת שעד עכשיו זה שירת אותנו מצוין״.

 

- מהו לדעתך השינוי הגדול ביותר בפיליפס בעקבות משבר הקורונה?

 

ג׳ני גרינפרס: ״אני חושבת שהשינוי הגדול ביותר היה בתחום של ההון האנושי. ההבנה שביום אחד כל ׳תומכי הלחימה׳ עברו לעבוד Remote (מרחוק), ואם למישהו היה סימן שאלה ׳האם נצליח להיות יעילים באותה מידה׳ - זו שאלה שמהר מאד ירדה מהשולחן והתברר לנו שיש לנו חברה שלמה שלמעט מי שהיה חייב להיות באולמות הייצור - עבד מרחוק, וזה עבד נהדר. זה שינה גם היחס בכל הקשור לגיוס אנשים – היום למעשה אנחנו יכולים לגייס עובדים בכל העולם ומכל העולם. היום העובדים בישראל יכולים לעבוד בכל העולם, ועובדים בכל העולם יכולים לעבוד לטובת משהו שקורה בישראל. שוק העובדים נהיה גלובלי, וזה פותח הרבה מאוד הזדמנויות. אין צורך לעשות רילוקיישן כדי לעבוד במיקום שהוא מחוץ למדינה״.

 

 

לקריאת הראיון המלא עם ג׳ני גרינפרס, מנהלת שרשרת האספקה של המערכות הרפואיות של פיליפס, בגיליון מרץ של מגזין PORT2PORT לחצו כאן