גינל: ללא פעילות בנק ישראל מפעלי התעשייה כבר לא היו פעילים

מנכ"ל התאחדות התעשיינים אמר את הדברים בדיון מיוחד של ועדת הכספים על משבר הדולר והיורו. "אנו שמחים שהנגידה עומדת לצד היצוא הישראלי ומגיבה מהר ובנחישות"


10:49 ,22.03.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

ועדת הכספים קיימה דיון מיוחד על משבר שערי החליפין- התחזקות השקל אל מול היחלשות הדולר והיורו, בשל הפגיעה הקשה שהמשבר יוצר לתעשייה וליצוא הישראלי.

 

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, רובי גינל, מסר בדיון כי שככל שהדולר והיורו נחלשים, הרווחיות של התעשיינים הישראלים נשחקת לחלוטין, היצוא לחו"ל מצטמצם וקשה עד כמעט בלתי אפשרי להמשיך ולפעול.

 

לדברי גינל "ללא פעילות בנק ישראל בשנים האחרונות עשרות מפעלי תעשייה ישראלים כבר לא היו פעילים ואנו שמחים שהנגידה עומדת לצד היצוא הישראלי ומגיבה מהר ובנחישות. עם זאת, התחזקות השקל בשנה האחרונה אינה מאפשרת לתעשייה הישראלית להתחרות, הן בשווקים בעולם והן מול יבוא בשוק המקומי. המשמעות עלולה להיות המשך החלשות התעשייה על כל ההשלכות החמורות הנלוות לכך - פגיעה בצמיחה, בפריון וברמת המשכורות והחיים במשק".

 

חברת הוועדה, ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני), הוסיפה ואמרה כי "בשל האירוע הנדיר שבו השקל מתחזק באופן חסר תקדים אל מול הדולר והיורו, אנחנו נמצאים במצב בו אין כמעט יכולת תמרון בעולם הגידור סיכונים.  מה שכרגע קצת מציל את המצב זאת העובדה שמחיר חומרי הגלם הוא לא בשמיים כפי שהוא היה בשנים מסוימות ומונע קריסה בשלב זה.

 

"עלינו לפעול בדחיפות ולא להתעורר כאשר יתחילו הפיטורים – אם נתעורר ביום אחרי ואז יהיה הרבה יותר קשה לנהל את המשבר ובמצב דברים כזה לבנק ישראל אז כבר לא תהיה יכולת להשפיע. רוב התעשיינים מתקשים לנהל את המט"ח שלהם על ידי גידור כי העלויות גבוהות. צריך להודות שזה כבר לא ממש בחצר של הנגידה ואנחנו רואים כמה קשה להשפיע על שערי המטבע באמצעות הרכישות, ועל כן נדרשת האצה דרמטית בהשקעות בתשתיות, בכוח אדם טכנולוגי ובשיפור הפריון כדי שהתעשייה הישראלית תשרוד, ויותר רצוי- כדי שתוכל להתפתח".