יוסי אריה: גידול שיא ביצוא הכימיה והפרמצבטיקה בעשור האחרון - בשנת 2004 חל גידול של 27% ביצוא תעשיית הכימיה והפרמצבטיקה - הסתכם בכ-6.43 מיליארד דולר; טוען - נוכל להמשיך ולצמוח, אם לא יפריעו לנו בנמלים, בבירוקרטיה ובנושא הקניין הרוחני.
גידול שיא ביצוא הכימיה שלא זכור כמותו בעשור האחרון, נרשם בשנת 2004. בשנה זו גדל יצוא הכימיה והפרמצבטיקה ב-27% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם בכ-6.43 מיליארדי דולרים. כך מסר יוסי אריה, מנהל איגוד הכימיה, הפרמצבטיקה ואיכות הסביבה בהתאחדות התעשיינים.
אריה הוסיף כי הסיבות לגידול ביצוא הכימיה הינן: הבשלות של השקעות קודמות רבות היקף בתעשיית הכימיה; מאמצי התייעלות של מפעלי התעשייה הכימית וההתאוששות בכלכלה העולמית.
אריה ציין כי כ-35% מיצוא הכימיה והפרמצבטיקה מופנים לארה"ב וכ-35% נוספים מופנים לאירופה. כמו כן קיים, בין השאר, יצוא למזרח הרחוק של כ-5%.
מנהל איגוד הכימיה והפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים טוען כי התעשייה הכימית תוכל להמשיך ולצמוח בשיעורי גידול מרשימים אם לא יפריעו לנו בנמלים, אם הבירוקרטיה תקטן ואם המדינה תמשיך ותפתח תשתיות לתעשייה הכימית בעיקר בתחום איכות הסביבה. כמו כן, הוא דורש להסדיר את נושא הקניין הרוחני בפרמצבטיקה.
מהנתונים מתברר כי יצוא הכימיקלים התעשייתיים גדל ב-34% והסתכם בכ-1.5 מיליארד דולרים; יצוא התרופות ההומניות והווטרינריות גדל ב-33% והסתכם בכ-1.47 מיליארדי דולרים; יצוא המינרלים והדשנים גדל בשנת 2004 ב-20% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם ב-858 מיליוני דולרים; יצוא חומרי ההדברה והחיטוי גדל ב-16% והסתכם ב-792 מליון דולרים; יצוא הדטרגנטים והסבונים גדל בשנת 2004 ב-22% לעומת 2003 והסתכם בכ-205 מליוני דולרים; יצוא הפטרוכימיה וחומרי גלם פלסטיים גדל ב-5% והסתכם ב-230 מליון דולר; יצוא הצבעים גדל ב-14% והסתכם ב-96 מליון דולר. עם זאת, יצוא הנפט ומוצריו ירד ב-29% והסתכם בכ-98 מליון דולר, כמו כן, יצוא סיבים עשויים ומוצרם כימיים אחרים גדל ב- 39% והסתכם בכ- 1.2 מיליארד דולר.
אריה ציין כי יצוא התעשייה הכימית מהווה כ-27% מהיצוא התעשייתי (ללא יהלומים) של התעשייה הישראלית.
אריה ציין עוד כי המשך צמיחתה של התעשייה הכימית בארץ, במקום בחו"ל, תלוי בקידום מצב התשתיות. אין ספק כי אם התשתיות הלאומיות לא תשופרנה, ובמהירות, תיעצר הצמיחה של התעשייה הכימית ויתנוון היצוא של תעשייה זו.
תעשייני הכימיה והפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים קוראים לממשלה להקים פורום בין משרדי, שיטפל בראייה ממלכתית כוללת בנושא התשתית לתעשייה הכימית והפרמצבטית ובראש ובראשונה בתשתיות לשמירה על איכות הסביבה.
יצויין כי בענף הכימיה מועסקים כ-27 אלף איש, (באופן ישיר ועוד אלפי עובדים באופן עקיף), מרביתם בפריפריה.
גידול של 27% ביצוא תעשיית הכימיה והפרמצבטיקה ב- 2004
יוסי אריה: גידול שיא ביצוא הכימיה והפרמצבטיקה בעשור האחרון - בשנת 2004 חל גידול של 27% ביצוא תעשיית הכימיה והפרמצבטיקה - הסתכם בכ-6.43 מיליארד דולר; טוען - נוכל להמשיך ולצמוח, אם לא יפריעו לנו בנמלים, בבירוקרטיה ובנושא הקניין הרוחני
00:00 ,14.02.2005
עשוי לעניין אותך

"גמל שריד": גידול של 30% בייצוא ב- 2004 לסך מכירות של 14 מיליון דולר
חתימת הסכם לשיתוף פעולה במחקר ופיתוח בין ישראל למדינת ויקטוריה
מנהל השירותים להגנת הצומח ולביקורת זכה בפרס המצויינות בניהול לשנת 2004
עלייה במספר פורשי צה"ל שנקלטו במקומות תעסוקה בענפי המסחר והשירותים
ענף הריהוט ממשיך בצמיחה - גידול של 66% ביצוא הרהיטים
כינוס ראשון לועדת ההיגוי המשותפת צרפת-ישראל