גידול של 26% במכירות הדבש של מכוורת עמק חפר

הגידול במכירות נרשם הודות להעמקת החדירה של המכוורת לרשתות השיווק, הגברת היצור עבור המותג הפרטי של רשת שופרסל וכניסה לרשתות החרדיות והפרטיות


00:00 ,03.02.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

הגידול במכירות נרשם הודות להעמקת החדירה של המכוורת לרשתות השיווק, הגברת היצור עבור המותג הפרטי של רשת שופרסל וכניסה לרשתות החרדיות והפרטיות
 
מכוורת עמק חפר, המכוורת השניה בגודלה בישראל, רשמה בשנת 2007 גידול של 26% במכירות והיא משווקת כיום כרבע מכמות הדבש בארץ. השנה החולפת היא הרביעית ברציפות שבה המכוורת רושמת שיעור גידול של כ-25% במכירות.
 
מנכ"ל מכוורת עמק חפר, יורם פז, מסר שהגידול במכירות, שהוא גבוה בצורה ניכרת מהצמיחה הכללית בשוק הדבש בארץ, נרשם הודות להעמקת החדירה של המכוורת לרשתות השיווק, הגברת היצור עבור המותג הפרטי של שופרסל וכניסה לרשתות החרדיות והפרטיות. המכוורת הצליחה להגדיל את תפוקת הדבש על ידי חתימה על הסכמי שיווק עם דבוראים חדשים שלא שיווקו דרכה עד כה.
 
מכוורת עמק חפר הוקמה בתחילת שנות השמונים על ידי קבוצה של דבוראים שהחליטו להתנתק מהשיווק המסודר באמצעות תנובה. המכוורת מקפידה מאז הקמתה על הוצאות מנהלה ושיווק מזעריות ולכן פערי התיווך בה נמוכים ביחס למקובל, דבר המותיר תמורה גבוהה יותר בידי הדבוראים ומאפשר מתן מחירים נוחים לרשתות הקמעונאיות.
 
יורם פז ציין כי השנה האחרונה התאפיינה בגידול במכירות המוצרים המיוחדים, כולל דבש מועשר במזון מלכות, שנמכר במחיר דומה לדבש הרגיל. יתרונו של המוצר שהוא מאפשר לצרוך את מזון המלכות וליהנות מערכו התזונתי הגבוה בלי הנטל של הוצאה כספית גדולה.
 
על אף הגידול בשוק הדבש, הצריכה בישראל עדיין נמוכה משמעותית מהמקובל במערב ומגיעה לחצי קילו לנפש, לעומת כשני קילו לנפש באירופה. פז מציין כי הצרכן בישראל מגלה בגרות ביחס לדבש שבאה לידי ביטוי בצריכת דבש בחורף, על אף שהוא מתגבש במקרים רבים בחנויות ובבתים בשל הקור. באירופה מקובל מאוד לאכול דבש כשהוא מגובש. כמו כן הצרכן למד לחשוד במקרים בהם דבש נמכר במחירים נמוכים במיוחד כי מדובר בדבש מזויף ולהתרחק ממוצרים אלו.
 
מכוורת עמק חפר קיבלה לאחרונה את תו הזהב של מכון התקנים הישראלי המוענק למפעלים שחרטו על דגלם את נושא האיכות.