גידול של 20% במכירות 15 המפעלים הקיבוציים הנסחרים בבורסה

היקף המכירות המצרפי של 15 המפעלים הקיבוציים הנסחרים בבורסה הסתכם במחצית הראשונה של 2004 ב-1.95 מיליארד שקל, גידול של 20% לעומת המכירות במחצית הראשונה של שנת 2003, כך עולה מניתוח כלכלי שהכינה שלומית ארבל, מנהלת המחלקה הכלכלית באיגוד התעשיה הקיבוצית


00:00 ,16.12.2004 מאת: מערכת פורט2פורט

היקף המכירות המצרפי של 15 המפעלים הקיבוציים הנסחרים בבורסה הסתכם במחצית הראשונה של 2004 ב-1.95 מיליארד שקל, גידול של 20% לעומת המכירות במחצית הראשונה של שנת 2003, כך עולה מניתוח כלכלי שהכינה שלומית ארבל, מנהלת המחלקה הכלכלית באיגוד התעשיה הקיבוצית. הניתוח מתבסס על הדו"חות הכספיים למחצית 2004 שפרסמו החברות במסגרת חובת הדיווח לבורסה.
 
הניתוח מצביע על כך שרמת הרווחיות הממוצעת של המפעלים הקיבוצים הנסחרים בבורסה גבוהה באופן יחסי. הרווח הגולמי של המפעלים הגיע ל-28% מסך המכירות והרווח התפעולי ל- 9% מהמכירות. יצוין ששיעורי הרווחיות של המפעלים הקיבוציים הבורסאיים גבוהים מאשר כלל מפעלי התעשיה הנסחרים בבורסה.
 
במסגרת הניתוח נעשתה הבחנה בין החברות הקיבוציות הקטנות (עד 120 מיליון שקל מכירות בשנה), הבינוניות (120-440 מיליון שקל) והגדולות (מעל 440 מיליון שקל). הניתוח הכלכלי מגלה שקבוצת החברות הקטנות רשמה תזרים מזומנים שלילי וזאת כתוצאה מפעילות מימון של מימוש הלואות והחזר הון. פעולה זו הביאה לצמצום סך החוב של הקבוצה ב-7% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. החברות הקיבוציות הבינוניות והגדולות, לעומת זאת, גייסו הון חיצוני ועל כן רשמו שיפור בתזרים המזומנים.
 
מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית, עמוס רבין, העריך שנתוני המחצית השניה של השנה יצביעו על המשך צמיחתם של המפעלים. הוא ציין שקבוצת המפעלים הקיבוציים הנסחרים בבורסה הם ברובם מפעלים מובילים הן בתעשיה הקיבוצית והן בתעשיה הכללית בתחומי פעילותם. 75% מהמפעלים הבורסאיים מתאפיינים הם עתירי יצוא ולחלקם פעילות בחו"ל באמצעות חברות בת והקמת קוי יצור במדינות זרות. לדבריו, התוצאות הכלכליות שמציגים מפעלים אלו הם תעודת כבוד להנהלות המפעלים, שמחויבים להצלחה הכלכלית.