ברוש: תעשיית מזון מפותחת בישראל זה נכס אסטרטגי

התייחס בכנס המזון למדיניות משרד הבריאות המקדם מזון בריא. מנהלת איגוד המזון של התעשיינים: תעשיית המזון היא לא הבעיה אלא הפתרון


11:17 ,27.06.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש,  התייחס הבוקר (ב׳) בכנס המזון בכפר המכביה, למדיניות משרד הבריאות, הפועל לקידום מזון בריא ואמר כי ״אנחנו שותפים נאמנים של משרד הבריאות  וחפצים בקידום אותן מטרות. גם אנחנו שותפים בפיתוח מוצרים בריאים יותר, שותפים לסימון מוצרים ועוד, ולכן רואים בשותפות הזו Win Win Situation״.

 

ברוש הוסיף לאור מדיניות יבוא של הממשלה, שהולכת ותופסת תאוצה, כי ״אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, אם אנחנו רוצים להיות כמו יפן- תלויים במדינות אחרות שיספקו לנו מזון. הרי בעת מלחמה, מישהו מבטיח לנו שיגיעו לפה אניות עם מוצרי מזון? מישהו בכלל ירצה להגיע אלינו? לכן צריך להבין שתעשיית מזון מפותחת בישראל, זה קודם כל נכס אסטרטגי. זאת צריכה להיות עובדה שלא ניתנת לערעור, שבמדינה כמו ישראל צריך תמיד  שתהיה תעשיית מזון שיכולה לספק מזון לכלל תושבי ישראל״.

 

מנהלת איגוד המזון של התאחדות התעשיינים, עו״ד גליה שגיא, מסרה כי ״תעשיית המזון מניעה הרבה אמוציות, אך חשוב להבין שתעשיית המזון היא לא הבעיה והאויב, אלא הפתרון. אנחנו חושבים כי השיח סביב נושא הבריאות הוא שיח חשוב ומחייב תהליכי שיפור מוצרים. השיפור הזה כבר החל ביוזמה ופעולות של תעשיית המזון לפני מספר שנים. יצרני מזון הוציאו שומני טראנס מהמוצרים והחליפו בשמנים בריאים יותר, החליפו צבע מאכל סינתטיים בצבעי מאכל ממקורות טבעיים, הפחיתו את רמות הנתרן במהלכים שנבנו ביחד עם משרד הבריאות וצמצמו את שיעורי הסוכר בחלק גדול מהמוצרים.

 

"לכן אנחנו מבקשים להפוך את הדיון הלוחמני ולעיתים ׳הלעומתי׳, למהלך כולל שבבסיסו שילוב ידיים והבנה שמדובר בתעשייה אחראית, שרואה עצמה כחלק מהמרקם הישראלי וחלק ממחוללי השינוי לטובת איכות החיים של הצרכנים הישראליים״.