ברוש: תוך חמש שנים ניתן להכפיל את היקף הסחר בין ספרד לישראל

נשיא התאחדות התעשיינים אמר את הדברים במסגרת המשלחת העסקית של נשיא המדינה בספרד. היום נחתם מזכר הבנות כלכלי בין התאחדות התעשיינים ומקבילתה בספרד


14:06 ,07.11.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

"ההתאוששות הכלכלית של ספרד ויציאתה מהמשבר אליו נקלעה בשנים האחרונות, יוצרת הזדמנויות כלכליות נרחבות לשיתוף פעולה עם חברות ישראליות, ותוך חמש שנים ניתן להכפיל את היקף הסחר בין ספרד לישראל" כך הצהיר הבוקר נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, שעומד בראש המשלחת העסקית שמלווה את נשיא המדינה, רובי ריבלין בביקורו הרשמי בספרד.

 

ברוש הצהיר זאת הבוקר (ג') לקראת החתימה היום במדריד על מזכר הבנות משותף עם מקבילו הספרדי, חואן רוסל לאסטורטראס, העומד בראש פדרציית המעסיקים הספרדית (Confederation of Employers' Organizations –CEOE).

 

ברוש המשיך ואמר כי "הדגש לא צריך להיות רק על הסחר בין שתי המדינות, אלא גם על שיתופי פעולה כלכליים, השקעות ספרדיות בישראל והשקעות ישראליות בספרד. ספרד כבר הוכיחה לאורך השנים שהנה חברת אמת של ישראל ומזכר ההבנות שייחתם היום, צפוי לחזק את הקשרים החמים בין המדינות ולהוביל לעלייה בהיקף היבוא והיצוא. כמו כן ניתן יהיה לשתף פעולה עם חברות ספרדיות בשווקים שלישיים שבהם יש לחברות ספרדיות דריסת רגל, ובעיקר באמריקה הלטינית".

 

ברוש גם הביע תקווה שהאירועים הפוליטיים בספרד לא יפגעו בקשרים הכלכליים בין שתי המדינות. "חבל קטלוניה הינו אחד החבלים המצליחים והמשגשגים ביותר בספרד, והוא כולל גם פעילות של חברות ישראליות מובילות. אני מקווה שפעילותן בחבל זה לא תושפע מהאירועים הפוליטיים הפוקדים את המדינה, שכן החברות הישראליות מעוניינות לקדם את הקשרים כלכליים עם כל חבלי ספרד, ואינן מעורבות או שותפות בנושאים הפוליטיים המטרידים כרגע את המדינה".

 

החתימה על מזכר ההבנות המשותף נערכה בפתיחתו של הסמינר העסקי במדריד, במעמד נשיא המדינה, רובי ריבלין, בכירים במשק הספרדי, ו-35 חברי המשלחת העסקית הישראלית. המשלחת העסקית אורגנה על ידי התאחדות התעשיינים  ומכון היצוא, וכוללת חברות מתחומים שונים, בהם תקשורת, סייבר, חקלאות וציוד רפואי.

 

מזכר ההבנות כולל הסכמה משותפת על החלפת מידע רציף בין הגופים הכלכליים משתי המדינות, לצד המשך הידוק הקשרים הכלכליים ויצירת שותפות כלכלית אמיתית בין ספרד לישראל, באמצעות משלחות עסקיות הדדיות, סמינרים משותפים ועוד.  

 

בנוסף במהלך הביקור עם הנשיא ריבלין, ייפגשו חברות ישראליות עם עמיתיהן הספרדיות, לצד ביקורים במפעלים ספרדיים ועריכת מפגשי שולחנות עגולים בתחומי העניין השונים. כמו כן בעתיד צפויים להתקיים סדרה של  אירועים כלכליים משותפים לספרד וישראל.

 

נציין כי ענף היצוא המרכזי של ישראל לספרד הוא ענף הכימיקלים ותזקיקי נפט (28% מסך היצוא), לצד יצוא של ציוד תעש ובקרה, פלסטיק והגומי, מכונות וציוד, מינרליים, מוצרי נייר ודפוס, יצוא חקלאי, מתכות ומוצרי מתכת ועוד.

ענף היבוא המרכזי של ספרד לישראל הנו כלי רכב (17% מסך היבוא) ומכונות וציוד חשמלי (17% מסך היבוא), טקסטיל, כימיקלים, מתכות פשוטות ועוד.