ברוש דיווח כי בתעשייה ובמשק קיים מחסור כרוני של לפחות 2,000 בוגרי הנדסה וטכנולוגיה מדי שנה. במסגרת פרויקט "דור העתיד להייטק ותעשיה" משתתפים השנה כ-25 אלף תלמידים
שרגא ברוש לשרת החינוך: דרושה מהפיכה בחינוך המקצועי-טכנולוגי; מגלה: בתעשייה ובמשק קיים מחסור כרוני של לפחות 2,000 בוגרי הנדסה וטכנולוגיה מדי שנה; טקס הענקת פרסים למצטיינים בתוכנית יתקיים ב-29 במאי בבית יוניליוור בחיפה.
דרושה מהפיכה בחינוך המקצועי-טכנולוגי. כך טוען שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים. ברוש קורא לשרת החינוך והתרבות, פרופ' יולי תמיר, להציב נושא זה בסדר חשיבות עליון.
נשיא התאחדות התעשיינים טוען כי בתעשייה ובמשק קיים מחסור כרוני של לפחות 2,000 בוגרי הנדסה וטכנולוגיה מדי שנה. זאת בנוסף למחסור הקיים באלפי הנדסאים, טכנאים ובעלי תארים גבוהים אחרים.
מדי שנה התעשייה והמשק זקוקים לכ-10,000 בוגרי הנדסה וטכנולוגיה, אולם בפועל, מסיימים מדי שנה כ-8,000 בוגרים בלבד את התארים בתחומים אלו.
כדי לענותולו חלקית, על צורכי התעשייה והמשק, הוחל לפני 8 שנים פרויקט "דור העתיד להייטק בתעשייה". מדובר בפרוייקט רב שנתי לעידוד תלמידים בכלל ותלמידות בפרט לבחור במקצועות מדעיים-טכנולוגיים בבית ספר תיכון, זאת במטרה להשתלב בעתיד במקצועות אלו בצה"ל ובתעשייה.
לפרוייקט שותפים התאחדות התעשיינים באמצעות פורום המנהלות בתעשייה, המינהל למדע וטכנולוגיה במשרד החינוך וצה"ל.
רותי גורנשטיין, מנכ"ל לרוש השקעות ויו"ר ועדת החינוך בפורום המנהלות בתעשייה בהתאחדות התעשיינים, מסרה כי השנה משתתפים בפרויקט 100 מפעלים, 160 בתי ספר ו-25 אלף תלמידים.
גורנשטיין ציינה כי בפרויקט, מיושמות פעילויות רבות של תלמידים במסגרת לימודי מדע וטכנולוגיה בנושא התעשייה. כמו למשל התוכנית "בשבילי ציוני זה פיתוח מוצר ישראלי" או התוכנית "דור לעתיד ירוק".
גורנשטיין הוסיפה כי בנוסף לשיתופי פעולה בין בתי ספר ומפעל, קיימות תוכניות מערכתיות רחבות עם מפעלים כמו תנובה, יוניליוור, סלקום, טבע ועוד. כאשר במסגרתן מתקיימות סדנאות, נערכות הרצאות ומתבצעים פרוייקטים שפותחו במשותף עם משרד החינוך.
מחר, 29 במאי, במסגרת הפרויקט "דור העתיד להייטק בתעשייה", יתקיים טקס הענקת פרסים למצטיינים בתוכנית "בשבילי ציוני זה פיתוח ישראלי". מדובר בתוכנית בה עסקו השנה כ-15 אלף תלמידים במסגרתה השתלמו בפיתוח מוצר או בשיפורו תוך מתן דגש על חשיבות פיתוח מוצר כחול-לבן.
על ההמצאה "טיימר לגז" זכו התלמידים בר שלמה, קובי טפר, קובי מזרחי מביה"ס אורט אלון ביוקנעם; על ההמצאה "חנייה מהירה" זכו התלמידים ספיר אלון, לינוי ביטון ממקיף ו' בבאר-שבע; על ההמצאה "גלולת המרץ", זכתה התלמידה אורלי נוח מנוה יונתן ברמלה; על ההמצאה "המזכירון" זכו התלמידים דודי סיון ותומר פרפר מ"גינזבורג האורן" ביבנה.
הטקס יתקיים בבית יוניליוור בקרית שדה התעופה שבלוד ובו ישתתפו שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים; ד"ר חנה ויניק, ראש המינהל למדע ולטכנולוגיה במשרד החינוך; מוטי קרן, יו"ר יוניליוור ישראל, והגב' רותי גורנשטיין, יו"ר ועדת החינוך בפורום המנהלות בתעשייה בהתאחדות התעשיינים. במסגרת הטקס יציגו תלמידי תיכון עירוני א' בחיפה את עבודות הגמר שלהם שבוצעו בתמיכת חברת יוניליוור.
ברוש לשרת החינוך: דרושה מהפיכה בחינוך המקצועי-טכנולוגי
ברוש דיווח כי בתעשייה ובמשק קיים מחסור כרוני של לפחות 2,000 בוגרי הנדסה וטכנולוגיה מדי שנה. במסגרת פרויקט "דור העתיד להייטק ותעשיה" משתתפים השנה כ-25 אלף תלמידים
00:00 ,28.05.2006
עשוי לעניין אותך
נמל אשדוד: גידול של כ-6.4% בתנועת המכולות בין ינואר-אפריל 2006
עודד פלר למשלחת סחר מפינלנד: אנחנו המקום לשיתופי פעולה
אריה רונה: בקרוב יגובש מודל התעריפים
TNT תקבל לידיה בקרוב מטוס מטען מוסב מהתעשייה האווירית
מספר העובדים הזרים בחקלאות הוא 21 אלף בלבד
שטרק רוצה הנפקה. חרמש בעד ביקורת בונה. בן הרוש תוקף