נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, שעומד בראש המשלחת העסקית הגדולה ביותר שיצאה אי פעם לאתיופיה אשר מלווה את נשיא מדינת ישראל, ראובן ריבלין, נפגש הבוקר (ד') עם שר החוץ האתיופי, אקילילו הילמיכאל, והצהיר כי ״המטרה שלנו היא להגדיל במאות אחוזים את היצוא לאתיופיה. זאת בייחוד לאור ההתאמה המדויקת בין הצרכים המיוחדים של אתיופיה לבין הטכנולוגיות החדשניות שיש למדינת ישראל להציע כ״סטארט אפ ניישן׳״.
לדברי ברוש, ״ישראל נחשבת למעצמה תעשייתית טכנולוגית בתחומים רבים אשר בממשל האתיופי מבקשים לפתח כגון חקלאות, סייבר, מחשוב, מכשור הרפואי, מים, אנרגיה ותשתיות.באתיופיה זקוקים יותר מתמיד לטכנולוגיות הישראליות ואנו מאמינים כי על רקע זה ניתן יהיה להרחיב משמעותית את הקשרים המסחריים בין שתי המדינות, תוך דגש על הגדלת היצוא של ישראל לאתיופיה בתחומים הנ״ל״.
ברוש הוסיף ואמר כי המשלחת העסקית לאתיופיה היא חלק ממגמה כללית של חזרת אנשי עסקים ישראלים לפעילות מסחרית באפריקה, במסגרת פרויקטים שונים המצריכים טכנולוגיה מתקדמת. ״כבר היום אנחנו רואים קפיצה בהיקף הפעילות הישראלית באתיופיה- לדוגמה בשנת 2017 היצוא החקלאי של ישראל לאתיופיה קפץ ב- 1,902% לעומת שנת 2016. גם היצוא של מכונות וציוד לאתיופיה קפץ ב-2017 ב-162% לעומת שנת 2016. אמנם היקף הסחר הכללי בין המדינות עדיין נמוך ועומד על 93 מיליון דולר בלבד, אך הקפיצות העצומות ויוצאות הדופן בסחר בין המדינות, מעידות על פוטנציאל הסחר העצום בין המדינות״.
ברוש חידד ואמר כי ״אתיופיה לכן מבחינתנו היא השער הכלכלי החדש לאפריקה. אתיופיה היא כיום המדינה השנייה בהיקף אוכלוסייתה במדינות אפריקה תת-סהרה (את״ס), ועד 2050 היא צפויה להפוך לאחת מעשר המדינות המאוכלסות בעולם. על כן לאחר שנמשיך ונגדיל את היצוא לאתיופיה, יהיה לנו קל יותר לצמוח בשווקים המתפתחים באזור, ולהשריש טכנולוגיה ישראלית בכל התחומים בהם תידרש המומחיות שלנו. זאת לצד הפעילות ההתנדבותית החשובה של הארגונים הפילנתרופיים היהודים באפריקה שגם כן הצטרפו למשלחת״.
המשלחת העסקית הישראלית, שיצאה לאתיופיה מטעם התאחדות התעשיינים, מכון היצוא, משרד החוץ ומשרד הכלכלה והתעשייה, כוללת 33 אנשי עסקים מהחברות הישראליות המתקדמות ביותר בתחומי התמחות שונים.
המשלחת תשהה שלושה ימים באתיופיה, אשר במהלכם ייפגשו אנשי העסקים הישראלים עם בכירים בממשל האתיופי, בכירים בבנקים ובגופים בינלאומיים כגון World Bank, IFCו- Power Africa, אנשי עסקים אתיופיים ובכירי השגרירות הישראלית והנספחות הכלכלית באתיופיה.