הגיע הזמן שממשלת ישראל תלחם במכת האבטלה במלוא העוצמה ותצמצם הפערים החברתיים - עליה להציב יעד שיוכיח ירידה של 1.5% בשנה בשיעור האבטלה בפריפריה; במקביל, על הממשלה להתחיל ולהציב יעד אבטלה של 7% לשנת 2007, לצד יעד של 56% בשיעור ההשתתפות בכח העבודה. כך אמר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים לקראת כנס קיסריה שיפתח ביום ג', 28 ביוני בירושלים.
ברוש ציין, כי קיימת שונות גבוהה בשיעור האבטלה בין המרכז לפריפריה. כך למשל, עמד שיעור האבטלה אשתקד בתל-אביב על כ- 9%, לעומתכ-14% בממוצע ביישובי הפיתוח בצפון ובדרום. ברוש קרא לממשלה לעשות ככל שביכולתה כדי להביא לקליטת עובדים בפריפריה באופן ממוקד וכן מקרב בעלי ההשכלה הנמוכה.
במקביל, טוען ברוש, כי על הממשלה לקבוע יעד אבטלה של 7% לשנת 2007 (לעומת 10.4% ב-2004). וכן להציב יעד של 56% בשיעור ההשתתפות בכח העבודה, (יצויין כי ב-2004 הגיע שיעור ההשתתפות בכח העבודה ל-54.9%).
רק באמצעות ירידה כוללת באבטלה, תוך אפליה מתקנת בפריפריה, נוכל להיות משוכנעים שהצמיחה והירידה באבטלה הינן נחלת כלל האוכלוסייה בישראל, טוען נשיא התעשיינים.
זאת ועוד, כדי להשיג יעדים אלו, טוען ברוש, על הממשלה להעמיד יעד צמיחה של 5% לשנה בממוצע לכל אחת מהשנים 2005, 2006 ו- 2007 כל זאת באמצעות יצירתם של כ- 270 אלף מקומות עבודה חדשים, תוך שלוש שנים.
ברוש טוען, כי כל התנהלות הממשלה לגבי עידוד השיווק ליצוא היתה מוטעית, וכי בפועל, מזה יותר משנתיים שהממשלה אינה מקצה כלל כספים לתחום חשוב זה.
נשיא התאחדות התעשיינים טוען שבהשקעה קטנה יחסית של כ- 40 מיליוני דולרים לשנה, ניתן להביא לכך שהיצוא של היצואנים הקטנים והבינוניים יגדל בעוד 5 שנים לכ- 12 מיליארדי דולרים, (לעומת 5.2 מיליארד דולר אשתקד). כאשרכל מיליארד דולר גידול ביצוא - פירושו תוספת של כ- 15 אלף עובדים למשק.
עוד טען, נשיא התאחדות התעשיינים, כי יש להגדיל בצורה משמעותית את תקציב המחקר והפיתוח לשנת 2006 ולהעמידו על 2.5 מיליארד שקל בקירוב, (במקום 1.3 מיליארד שקל, לפי התכנון), ולהופכו לנחלת כלל ענפי התעשייה.
השקעות מאסיביות במו"פ, כפי שהיו עד שנת 2003, יבטיחו את התפתחות היצוא בשנים הבאות, אמר ברוש.