נשיא התאחדות התעשיינים מציין כי קיים חוסר מודעות בקרב המפעלים הקטנים והבינוניים לחשיבות המחקר והפיתוח ולתרומתו להתפתחות המפעל. ציין כי שיעור הוצאות המו"פ של המפעלים הקטנים והבינוניים מסך הפדיון מגיע ל-3.1%
קיים חוסר מודעות בקרב המפעלים הקטנים והבינוניים לחשיבות המחקר והפיתוח ולתרומתו להתפתחות המפעל. שיעור הוצאות המו"פ של המפעלים הקטנים והבינוניים מסך הפדיון מגיע ל-3.1%. כך אמר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, לקראת יום העסקים הקטנים והבינוניים בכנסת שיחול מחר.
ברוש קרא להגביר את הפעילות הממשלתית להטמעת חשיבות ביצוע המחקר והפיתוח בקרב המפעלים הקטנים והבינוניים. כן יש לשפר את התנאים המוצעים למפעלים אלו הפונים למדען הראשי.
ברוש גילה כי בשנת 2006 החלק של המפעלים הקטנים והבינוניים מהסך הכולל של היצוא התעשייתי היה קטן ביותר והסתכם בכ-13% בלבד - כ-3.8 מיליארד דולר. זאת בשעה שחלקם של המפעלים הקטנים והבינוניים מגיע ל-26% מהפדיון התעשייתי הכולל.
לדברי נשיא התאחדות התעשיינים, במפעלים המעסיקים בין 5 ל-99 עובדים (מפעלים קטנים ובינוניים), עומד הפדיון השנתי למועסק על 127 אלף דולר בממוצע - נמוך ב-46% מבמפעלים הגדולים, בהם עומד הפדיון השנתי למועסק על כ-235 אלף דולרים בממוצע.
ברוש קרא לממשלה להציב כיעד את העלאת הפדיון למועסק במגזר המפעלים הקטנים והבינוניים. זאת באמצעות טיפול בקשיים ובחסמים העומדים בפני המפעלים הקטנים והבינוניים בתחומי היצוא, מימון, מיומנויות ניהול, מחקר ופיתוח, ניהול איכותי, רכש ממשלתי, בירוקרטיה, ותכניות סיוע ממשלתיות.
עוד אמר ברוש, כי במפעלים קטנים ובינוניים רבים קיים חוסר מודעות באשר לתועלת הטמונה בהטמעת שיטות ניהול איכותיות ומתקדמות העשויות להביא להפחתת עלויות, הגדלת התפוקות, שיפור תהליכי הייצור והגדלת הרווחיות. כן קיים במפעלים קטנים ובינוניים חוסר מודעות בכל הקשור לעמידה בתקני איכות בינלאומיים.
ברוש הדגיש, כי המפעלים הקטנים והבינוניים בישראל עשויים להוות קבלני משנה של תאגידי ענק בחו"ל או לפעול כחברות בנות שלהם. זאת אם יעמדו בסטנדרטים גבוהים ביותר של איכות המוצרים ותהליכי הייצור. לדבריו, על הממשלה להגדיל את המשאבים המוקצים לביצוע תהליכי שיפור מתקדמים.
ברוש ציין כי היקף השתתפותם וזכייתם של מפעלים קטנים ובינוניים במכרזים ממשלתיים הינו נמוך יחסית, זאת בשל חוסר במידע על קיומו של המכרז, חוסר בידע כיצד לגשת למכרז ומהם שלביו, הגשת הצעות לקויות בשל חוסר בהדרכה וכן חסמי כניסה הנוצרים כתוצאה מתנאי המכרזים.
נשיא התאחדות התעשיינים קרא לממשלה ליישם את המלצות דו"ח הוועדה הממשלתית לבחינת החסמים העומדים בפני המפעלים הקטנים והבינוניים ברכש הממשלתי. לדבריו, יישומן של מסקנות הדו"ח יביא להגדלת השתתפותם של עסקים קטנים ובינוניים במכרזים הממשלתיים, וכתוצאה מכך יגדל היקף פעילותם של המפעלים ותוגבר התחרותיות והשוויוניות במכרזים אלו.
ברוש: בשנת 2006 ייצאו המפעלים הקטנים והבינוניים כ-13% בלבד מסך היצוא התעשייתי
נשיא התאחדות התעשיינים מציין כי קיים חוסר מודעות בקרב המפעלים הקטנים והבינוניים לחשיבות המחקר והפיתוח ולתרומתו להתפתחות המפעל. ציין כי שיעור הוצאות המו"פ של המפעלים הקטנים והבינוניים מסך הפדיון מגיע ל-3.1%
00:00 ,08.01.2007
עשוי לעניין אותך
התאחדות התעשיינים מתנגדת להעלאת שווי השימוש ברכב צמוד לעובדים
התעשיינים בצפון לרשות המסים: להאריך תוקף תקנות הפחת המואץ לתעשייה בצפון גם ב-2007
התאחדות התעשיינים העניקה תעודת הוקרה לג'קי מצא
ברוש: שנת 2007 תהיה טובה פחות לתעשייה
סקר התעשיינים: 15% ממשקי הבית רכשו בשנה האחרונה מזרן
אמיר חייק: הקיצוץ בסיוע ליצואנים – טעות קשה