ברוש בעקבות החלטת הנגיד להגדיל את יתרות המט"ח של ישראל: צעדים נכונים ואמיצים

נשיא התאחדות התעשיינים טוען כי האוצר חייב לנקוט פעולות אנטי מחזוריות ולפתח מנועי צמיחה על מנת לדאוג להמשך הצמיחה והיציבות הכלכלית וזאת על רקע ההאטה המסתמנת במשק


00:00 ,23.03.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא התאחדות התעשיינים טוען כי האוצר חייב לנקוט פעולות אנטי מחזוריות ולפתח מנועי צמיחה על מנת לדאוג להמשך הצמיחה והיציבות הכלכלית וזאת על רקע ההאטה המסתמנת במשק
 
החלטת נגיד בנק ישראל להגדיל את יתרות המט"ח של ישראל ב-10 מיליארד דולרים, יחד עם שאר הפעולות שנקט בהן בחודש האחרון – הינם צעדים נכונים ואמיצים שיסייעו לכלכלה הישראלית וליצוא. כך אמר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים. ברוש הוסיף כי ד"ר פישר מגלה מנהיגות ומכיר בצורך לעשות מעשה.
 
נשיא התאחדות התעשיינים טוען, כי על משרד האוצר להבין כי הוא לא יכול לשבת באפס מעשה ולעמוד מהצד. האוצר חייב לנקוט פעולות אנטי מחזוריות ולפתח מנועי צמיחה, על מנת לדאוג להמשך הצמיחה והיציבות הכלכלית, על רקע ההאטה המסתמנת במשק.
 
נשיא התאחדות התעשיינים הביע תקווה, כי בעקבות הורדת הריבית ב-0.75% בארה"ב ועל מנת להמשיך ולשמור על פערי ריביות סבירות בינינו לבין ארה"ב, יוריד נגיד בנק ישראל בסוף החודש את הריבית ב-0.5% לפחות.