גידול שיא בשכר בתעשייה המסורתית - הגבוה ביותר ב-6 השנים האחרונות - גידול של 5.2% לכ-7,319 בממוצע בחודש; השכר הגבוה ביותר הינו בענף ציוד תקשורת אלקטרוני - 20,244 שקל בממוצע לחודש; הנמוך ביותר בענף הנעליים והעור - 5,656 שקל בממוצע לחודש - 52% יותר משכר המינימום.
ברבע השני של השנה עלה השכר הריאלי בתעשייה ב-4.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והגיע ל-10,535 שקל לחודש בממוצע, זאת לאחר שני רבעונים רצופים של עלייה מהירה ביותר בשכר בקצב שנתי של 4.9% בממוצע לרבעון. כך מסר רובי גינל, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים, בהסתמכו על ניתוח התפתחות השכר שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים.
גינל מציין, כי השכר החודשי הממוצע בתעשייה ברבע השני של 2007 גבוה בכ-35% מהשכר הממוצע במשק.
ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים מציין, כי את קצבי הגידול המהירים בשכר בתעשייה בשלושת הרבעונים החולפים ניתן ליחס למספר גורמים עיקריים, ביניהם: עליית שכר המינימום - במהלך השנה החולפת עלה שכר המינימום ב- 6%, עלייה זו השפיעה גם על יתר דרגות השכר, במיוחד ברמות הסמוכות לשכר המינימום, הדבר הביא לעלייה בשכר הממוצע בתעשייה; צמיחת התעשייה - ברבע השני של השנה נרשם גידול של כ-5% בתפוקת התעשייה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כמחצית מהנקלטים בתעשייה במהלך התקופה הנסקרת נקלטו בענפי הטכנולוגיה העילית והמעורבת עילית - והם משכו כלפי מעלה את ממוצע השכר בתעשייה; במהלך התקופה הנבחנת שררה אינפלציה שלילית – מדד המחירים לצרכן ברבע השני של השנה היה נמוך ב- 1.1% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, הדבר מביא לעלייה ריאלית קלה בשכר גם כאשר לא חל כל שינוי בשכר הנומינלי.
מהניתוח של התאחדות התעשיינים עולה, כי ברבע השני של השנה חלה עלייה ריאלית חדה של 5.2%, בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית והגיע ל-7,319 שקל לחודש. עלייה כה חדה בשכר הקבוצה לא נרשמה במהלך שש השנים החולפות. (מדובר במזון ומשקאות, טקסטיל והלבשה, נעליים ועור, עץ וריהוט, נייר ודפוס). עלייה זו נרשמה לאחר גידול בקצב שנתי של 3.1% ברבע הראשון של השנה ושל 4% ברבע האחרון אשתקד.
במקביל, הואץ ברבע השני של השנה קצב עליית השכר בקבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית, בתקופה זו נרשמה עלייה ריאלית של 4.5% בשכר, והשכר הממוצע הגיע ל-16,002 שקל לחודש, זאת בהמשך לעלייה ריאלית של 1.1% ברבע הקודם. (מדובר בענפי הרכיבים האלקטרוניים, ציוד תקשורת אלקטרוני , ציוד בקרה ופיקוח ורפואי וכלי הובלה).
גינל מציין, כי ברבע השני של השנה חלה עלייה ריאלית בקצב שנתי של 2.2% בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית והיא הגיע ל-12,150 שקל בממוצע לחודש, זאת לאחר גידול משמעותי וחריג של 12.8% ברבע הראשון. (מדובר בכימיקלים וזיקוק נפט, מכונות וציוד, מנועים וציוד חשמלי).
האטה משמעותית מסתמנת בקצב גידול השכר בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת מסורתית, מעלייה ריאלית בקצב שנתי של 6.5% לרבעון במחצית השנייה של 2006, הואט קצב הגידול ל-4.6% ברבע הראשון של השנה ול- 1.8% ברבע השני של השנה. השכר החודשי הממוצע בקבוצה זו הגיע ל-8,698 שקלים. (מדובר בענפי הכרייה והחציבה, מינרלים אל מתכתיים, מוצרי גומי ופלסטיק ומתכת).
השכר הגבוה ביותר בתעשייה ברבע השני של 2007 היה בענף ציוד תקשורת אלקטרוני - 20,244 (גדל ריאלית ב-6%); השכר הנמוך ביותר היה בענף הנעלים והעור - 5,656 (גידול ריאלי של 3% לעומת הרבע השני ב-2006) - גינל מציין, כי שכר זה גבוה בכ-52% משכר המינימום.
ברבעון השני גדל השכר הריאלי בתעשייה ב- 4.1%
גידול שיא בשכר בתעשייה המסורתית - הגבוה ביותר ב-6 השנים האחרונות - גידול של 5.2% לכ-7,319 בממוצע בחודש; השכר הגבוה ביותר הינו בענף ציוד תקשורת אלקטרוני - 20,244 שקל בממוצע לחודש; הנמוך ביותר בענף הנעליים והעור - 5,656 שקל בממוצע לחודש - 52% יותר משכר המינ
00:00 ,30.09.2007
עשוי לעניין אותך
התעשיינים: בשנת 2007 צפויה האטה ניכרת בקצב הגידול של השקעות התעשייה במכונות ובציוד
ברוש דורש מבר און ומופז: התערבו לאלתר במצב בנמלים
התעשיינים: יצוא התוכנה יגדל השנה בכ-7%
גידול של 5% במכירת טליתות וכיפות לקראת יום כיפור
שרגא ברוש: יחסי ישראל - האיחוד האירופי בתחום הכלכלי עולים מדרגה
14% ממפעלי התעשייה יוציאו את עובדיהם לחופשה מרוכזת בתקופת החגים