בישיבת הנהלה של התאחדות התעשיינים מרחב צפון השבוע התארח מנהל מרחב דרום של ההתאחדות התעשיינים מאיר שימקו, שנתן להנהלה הצפונית סקירה מקיפה בדבר התעשייה הדרומית בתקופת מבצע "צוק איתן".
לדברי שימקו, במהלך התקופה פעלו המפעלים בדרום במתכונות מתוגברות ועבדו במשמרות כפולות, בעוד אחוז ההיעדרות מהעבודה עמד על כ-20% בלבד. כמו כן, הוא ציין, כי בשבועות האחרונים התקבלו במצטבר מאות פניות מתעשיינים בנושאים שונים וההתאחדות עסקה בהשגת אישורים שונים, סיוע לפיזור מיגוניות באזורי תעשייה, דחיית ופריסת תשלומים, שיתופי פעולה עם פיקוד העורף, סיוע לחברות ומפעלי תעשייה על ידי רשויות מוניציפאליות ועוד.
בנוסף פעלה ההתאחדות בדרום בשיתוף פעולה עם רשות המסים, לקביעת מנגנון גובה הפיצויים לתעשיינים ולהקטנה מקסימאלית של תהליכים בירוקרטים, בכדי לצמצם את הנזקים לתעשייה ולעסקים בדרום.
יו"ר התאחדות התעשיינים בצפון מיכאל דיין, שמכהן גם כמנכ"ל קבוצת טמבור, לה מפעל תעשייה בדרום, טען כי יש לנהל משא ומתן ללא פשרות מול רשות המסים ולא לוותר על גובה הפיצויים לטובת שיקום וחיזוק של התעשייה בדרום. באותה נשימה, אמר, יש לבחון מה היו ההשלכות על מפעלים מחוץ לאזור 40 הק"מ שיש להם לקוחות וספקים באזורים הנפגעים, וכן ירידה משמעותית בהזמנות בעיקר ביצרנים המייצרים מוצרי בנייה וצריכה.
מנהל התאחדות התעשיינים בצפון ליאור אפלבאום: "התאחדות התעשיינים בדרום פועלת לחיזוק ותמיכה במפעלים המקומיים במהלך תקופה לא פשוטה זו. ישנה חשיבות רבה למפגש ולדיון שקיימנו עם מנהל אזור הדרום, מאחר והיערכות נכונה בשגרה ולמידה מהאירועים האחרונים בדרום מאפשרת גם לנו התמודדות נכונה ויעילה בעיתות חירום.
"התעשייה הצפונית למודת ניסיון גם היא. אנו מקפידים באופן מתמיד על קיום הכשרות לממוני התגוננות אזרחית במפעלי הצפון ותרגול נהלי חירום למקרה של הסלמה ביטחונית, על מנת להבטיח את המשך פעילות הייצור והגברת תחושת הביטחון במפעלים גם תחת אש".