מילגרום: ספקים בשוק המקומי חוששים שהם ישלמו את מחיר מגבלות האשראי שמטיל בנק ישראל על לקוחותיהם. ביטוח האשראי מבטיח כי הספק יקבל את התמורה עבור הסחורה שסיפק
הספקים במשק חוששים מההשלכות של מגבלות האשראי שמטיל בנק ישראל על לקוחותיהם. על פי נתוני בססח, החברה הישראלית לביטוח אשראי, עולה כי במהלך החודשים מאי-יוני חל גידול של כ- 15% בביקוש לביטוח אשראי בשוק המקומי, לעומת רמת הביקושים בתחילת השנה.
בססח מייחסת את הגידול בביקוש לביטוח אשראי בשוק המקומי בחשש ההולך וגובר של ספקים במשק כי לקוחותיהם יקלעו למצוקה כלכלית כתוצאה ממגבלות האשראי החדשות ולא יעמדו כתוצאה מכך בהתחייבויות הכספיות שלקחו על עצמם אל מול הספקים. ביטוח האשראי מבטיח כי הספק יקבל את התמורה עבור הסחורה שסיפק גם במקרה שהלקוח נקלע לקשיים כלכליים או לפשיטת רגל.
עוד מציינת בססח כי בעלי עסקים רבים מחפשים כיום מקורות מימון חוץ בנקאיים על מנת להשלים את הפער בין קו האשראי המוענק להם בבנק לבין הצורך במימון גדול יותר, שעד כה התבצע באמצעות החריגה ממסגרת האשראי. במסגרת זו בססח הרחיבה באחרונה את תכניות המימון המשותפות לה ולמוסדות מימון בנקאיים וחוץ בנקאיים המאפשרים לספק לקבל מימון בנקאי או חוץ בנקאי נוסף, בגיבוי ביטוח האשראי של בססח.
לדברי דוד מילגרום, מנכ"ל בססח, ספקים בשוק המקומי חוששים שהם ישלמו את מחיר מגבלות האשראי שמטיל בנק ישראל על לקוחותיהם, והם פועלים לגדר חשיפה זאת באמצעות ביטוח אשראי. לדבריו, בססח תעקוב מקרוב אחר השלכות מגבלות האשראי החדשות, תיבחן את הסיכונים ברמת ענף וברמת לקוחות ותיידע את מבוטחיה בשינויים צפויים ברמת הסיכון של הלקוחות.
בססח הינה מבטח האשראי הגדול בישראל. החברה מבטחת אשראי בהיקף של מעל 7 מיליארד דולר בשנה בעסקאות סחר חוץ ובשוק המקומי.
בססח: גידול של כ-15% בביקוש לביטוח אשראי בשוק המקומי לעומת תחילת השנה
מילגרום: ספקים בשוק המקומי חוששים שהם ישלמו את מחיר מגבלות האשראי שמטיל בנק ישראל על לקוחותיהם. ביטוח האשראי מבטיח כי הספק יקבל את התמורה עבור הסחורה שסיפק
00:00 ,27.06.2006
עשוי לעניין אותך
מכון היצוא: משלחת של מנהלי אבטחה תעופתית עשויה לקדם שת"פ עם חברות ישראליות בתחום
נשיא התאחדות התעשיינים יחתום עם עמיתו הספרדי על הסכם לשת"פ כלכלי
לין: המשק הישראלי מוכן לחשיפה ליבוא מתחרה
משלחת עסקית מאלבניה תבקר בישראל
חברת סוניגו UTS שינעה ביוני 195 טון מטען באוויר ו-60 מכולות בים
ברוש בפורום קיסריה: על ממשלת ישראל להכפיל את תקציב המחקר והפיתוח