במהלך החודש בו חל חג הפסח צפוי גידול ממוצע של 2% בכמות המשרות בענפי המסחר, האוכל והאירוח, שהם כ-14,700 משרות נוספות למשק. כך עולה מבדיקה שנערכה באגף הכלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר.
הבדיקה בחנה את השינוי במשרות השכירים בשלוש השנים האחרונות. מדובר בהזדמנות לתעסוקת עובדים עראיים וסטודנטים, אשר מנצלים את חופשת הפסח להגדלת ההכנסות.
בענף שירותי האירוח והאוכל, הכולל בתי מלון, אכסניות, מסעדות ושירותי אוכל, בתי קפה ופאבים, קיוסקים, אולמות אירועים ושירותי קייטרינג, שרושם עלייה ממוצעת של 4.3% בכמות המשרות בחודש החג, שהם ממוצע של כ-8,100 משרות, צפויה להירשם ירידה של 1.6% במספר המשרות בחודש שלאחר חג הפסח, שהם כ- 3,200 משרות.
עוד עולה מהבדיקה כי ענף המסחר הסיטונאי והקמעונאי רושם בתקופת הפסח גידול ממוצע של 1.5% בכמות המשרות, שהם כ-6,600 משרות בממוצע, לעומת ירידה של כ- 0.3% בחודש שלאחר החג, של כ-1,300 משרות.