"גם אם נושאים אחרים עולים לראש סדר היום, לא נאפשר לנושא זיהום האוויר להיעלם", אמר נשיא לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון דוד קסטל, בתום פגישה עם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' ארנון אפק ומנכ"ל המשרד להגנת הסביבה דוד לפלר.
הפגישה נערכה לאחר פנייתו של קסטל לראש הממשלה ולמנכ"לי המשרדים, בכדי להבין טוב יותר את מהות הפרסום בנוגע לקשר בין זיהום האוויר באזור חיפה לבין תחלואת ילדים בסרטן, שהוא בעל השפעות על האוכלוסייה ועל התעשייה והמסחר בחיפה ובצפון.
קסטל: "למרות ההבהרות וההרגעה שניתנה, נעשה נזק אדיר, קשה לתיקון. קיים כיום חוסר ביטחון בקרב האוכלוסייה והתעשייה והמסחר באזור כולו. איך מתקנים את הנזק התדמיתי והנזק הכללי שכבר פוגע בהתפתחות הכלכלית של האזור? מי יפצה על הנזק?".
אפק ציין שאכן יש עודף תחלואה בסרטן באזור חיפה, הקריות והגליל המערבי, אולם, לדבריו, אין סיבות מוחלטות וגורמים ברורים ובדוקים לכך. אפק הדגיש, כי למרות שבאזור חיפה נעשה בשנים האחרונות מאמץ גדול ומוצלח להורדת זיהום האוויר באופן משמעותי, חייבים להמשיך במגמה זו.
הוא הוסיף, כי בעקבות הפרסום נעשה מאמץ אדיר על ידי משרדי הבריאות והגנת הסביבה, ביחד עם ארגון הבריאות העולמי, לבדוק ולצאת בהודעה והבהרה מרגיעה ומדוייקת.
לפלר אמר, בהתייחס לדוח מבקר המדינה, כי תוכנית הניטור ב-2013 קוצצה משמעותית - במקום תקציב של 600 מיליון שקל, משרד האוצר הקציב רק 100 מיליון שקל. הוא הסכים, כי בפרסום נגרם לחיפה עוול רציני: "באזור חיפה, בגלל המפעלים הרבים, קיימת ההחמרה הגדולה ביותר בקריטוריונים ובבדיקות. התוצאות כיום טובות מעבר לתקן האירופאי המחמיר. חיפה עשתה רבות להורדת זיהום האוויר, אולם עדיין יש זיהום הנגרם גם מכלי רכב בכלל ומכלי רכב כבדים בפרט".
שני המנכ"לים הסכימו להשתתף בפורום של לשכת המסחר והתעשייה בחיפה בכדי להסביר את המצב גם לציבור הרחב.