לאור המלצות ועדת קדמי (ראו ידיעה נפרדת) מזהירים בהתאחדות התעשיינים שיישום המלצות הוועדה עלול לגרור לפיטורים בענף המזון.
מניתוח שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים עולה כי בחודשים אוקטובר– נובמבר 2011 נרשמו פיטורי עובדים בתעשיית המזון וחלה ירידה של 0.5% במצבת העובדים (קרי פיטורים נטו של כ-1,700 עובדים). זאת לאחר גידול מצטבר של קרוב ל-5% במצבת העובדים מאז סוף 2009.
סמנכ"ל הכלכלה בהתאחדות התעשיינים רובי גינל: "הפיטורים בתעשייה מחזקים את התמונה החד משמעית של שינוי מגמה. כוונת הממשלה להתפשט מהגנותיה על התעסוקה המקומית הם הימור מסוכן, על רקע הסערות הכלכליות העולמיות. התועלת לצרכן אינה ברורה דיה, אך הנזק שעלולות לגרום החלטות נמהרות אלו הוא בלתי הפיך".
לפי הניתוח של אגף הכלכלה, פיטורי העובדים אירעו בעיקר בענפי הטכנולוגיות המסורתיות: 47%, כש-37% פוטרו בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית, והיתר (17%) פוטרו מענפי הטכנולוגיות העיליות.
אינדיקציות לחודשים הקרובים מצביעות על צפי לצמצום נוסף במצבת העובדים: ברבע האחרון של 2011 נרשמה ירידה של כ-2.5% במספר המשרות הפנויות בתעשייה (צמצום של כ-200 משרות פנויות), בהמשך לירידה של כ- 4.5% במספר המשרות הפנויות ברבע השלישי.
באגף הכלכלה מצביעים על פיטורי עובדים גם בתעשיית המזון: 660 מתוך 1,700 המפוטרים. ירידה במצבת העובדים נרשמה גם במוצרי המתכת (1.2%-), הרכיבים האלקטרוניים (2.2%-), ציוד התקשורת האלקטרוני, כלי ההובלה, הטקסטיל וההלבשה (ירידות של 0.6%-1.3%).
הירידות מותנו במקצת הודות לקליטת עובדים בענפי התרופות (4%), הציוד לבקרה ורפואי (0.6%), המנועים והציוד חשמלי (1.2%), העץ והריהוט (0.6%).