הפארסניפ, ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן, ידוע גם בשם "פסטרנק"
מפעלי חבל מעון, יצרני ויצואני ירקות השורש הגדולים בישראל, יחלו בחודש אפריל בשיווק ירק הפארסניפ. הפארסניפ גדל באופן בלעדי בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי ועונת השיווק שלו נמשכת שלושה חודשים וצפויה להסתיים בחודש יולי. את הפארסניפ ניתן יהיה לרכוש ברשתות השיווק וכן בחנויות ירקות מובחרות בגוש דן ובירושלים.
מנהל השיווק של מפעלי חבל מעון, חיים בן ארי, מסר שיבול הפארסניפ השנה יגיע ל-600 טון. מרבית התוצרת מיוצאת לבריטניה ולאירלנד וחלקה הקטן נמכר בישראל. יוצאי מדינות מזרח אירופה מכירים את הירק על תכונותיו המגוונות מארצות מוצאם בשם "פסטרנק".
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית. הוא מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה.
באפריל יגיע למדפים ירק הפארסניפ לשלושה חודשים
הפארסניפ, ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן, ידוע גם בשם "פסטרנק"
00:00 ,09.03.2006
עשוי לעניין אותך
התאחדות חקלאי ישראל: 11,000 חקלאים נפלטו מהענף בעשור האחרון
4,000 חברי קיבוצים השתתפו בקורסים להכשרת דירקטורים
עיני וברוש יפתחו במו"מ להסכם קיבוצי כללי
רונית שקליאר: שיעור הנשים בדירקטוריון – כמו בנורבגיה
החקלאים תובעים את ביטול המיסוי על העסקת עובדים זרים
אות ממשל זמין