בעלי חברת ״מול ההר פרוייקטים״, התעשיין אלי גן, נבחר השבוע ליו״ר מרחב צפון בהתאחדות התעשיינים. גן נבחר פה אחד על ידי חברי האסיפה הכללית של מרחב צפון, כמועמד המתאים והראוי ביותר לקידום התעשייה הישראלית בצפון. גן מחליף בתפקיד את התעשיין הנרי צימרמן, בעלי מפעל טרלידור, אחרי כהונה ארוכה ומוצלחת של 4 שנים בתפקיד.
יו״ר מרחב צפון בהתאחדות התעשיינים, התעשיין אלי גן: ״התעשייה מהווה נדבך חשוב בכלכלת המדינה, ואני מאמין כי יש לחזק אותה - עלינו להחזיר לתעשייה בישראל את מעמדה כבעלת חשיבות והשפעה, המהווה חלק מרכזי מהשיח הציבורי - הן בציבור הרחב והן בקרב קובעי המדיניות בממשלה. על כן במסגרת תפקידי החדש אנסה למצוא פתרונות לבעיות השונות של התעשייה הישראלית בכללותה והתעשייה בצפון בפרט, בהן - מחסור בעובדים מקצועיים והכשרות מקצועיות, בירוקרטיה מכבידה, מורכבת ולא יעילה, תדמית התעשייה ועוד. כמו כן, כיו״ר מרחב צפון ברצוני לקדם סולידריות בין התעשיינים בצפון, באמצעות יצירת שיתופי פעולה והיכרות אישית״.
אלי גן (56), פעיל בתעשייה הישראלית כ-30 שנה. את דרכו המקצועית החל בתעשיית המתכת בצפון כמנהל פרוייקטים ותפעול. בשנת 2002 בחר גן בנתיב היזמות, והקים עם עוד שני שותפים את חברת ״מול ההר פרוייקטים בע״מ״, המתמחה בתכנון, ייצור והרכבה של מתקני הרמה לתעשייה.
בשנת 2014 גן החל לצד עבודתו כתעשיין את פעילותו הציבורית בהתאחדות התעשיינים למען התעשייה הישראלית וכיהן בשורה של תפקידי מפתח, בהם יו״ר קשרי קהילה וחברה במרחב הצפוני ויו״ר ועדת החינוך בהתאחדות. בתפקידו האחרון הוא הוביל יחד עם נשיא ההתאחדות, ד״ר רון תומר, ומנכ״ל ההתאחדות, רובי גינל, מספר מהלכים חשובים לקידום מערך ההכשרות המקצועיות מול משרדי הממשלה והגיע להישגים פורצי דרך, כגון תכנית ראשונה מסוגה, בשיתוף שירות התעסוקה, בהיקף של 10 מיליון שקל להכשרות פנים מפעליות שצפויות לתת פתרון לכ-1,000 עובדים בתעשייה. גן מתגורר בכפר תבור. נשוי ואב לשלושה.