איגוד לשכות המסחר אירח כנס דיפלומטים

הכנס מיועד לשגרירים ונסחפים מסחריים על מנת להנגיש לנציגי המדינות הללו את רפורמת היבוא שנכנסה לתוקף בראשון לינואר 2023. אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: הרפורמה תתרום רבות לתחרות והיא מאמצת את התקינות והרגולציה באיחוד האירופי


14:08 ,23.01.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

היום התקיים במלון דן ת״א כנס דיפלומטים ביוזמת איגוד לשכות המסחר. הכנס מיועד לשגרירים ונסחפים מסחריים על מנת להנגיש לנציגי המדינות הללו את רפורמת היבוא שנכנסה לתוקף בראשון לינואר 2023. בעקבות הרפורמה הרחבה, יבוא מזון לישראל הופך לפשוט יותר הן ברגולציה והן בתקינה הישראלית. הרפורמה היא פרי שיתוף פעולה של איגוד לשכות המסחר עם משרדי הכלכלה והאוצר. בכנס השתתפו 160 דיפלומטים מ-80 מדינות, ביניהם 25 שגרירים וכ-60 נספחים מסחריים על מנת לסייע ולקדם הזדמנויות חדשות ליצרנים בין לאומיים במשק הישראלי. נשאו דברים באירוע, ניר ברקת, שר הכלכלה, אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמיר שני, סגן נשיא הלשכה, צביקה שוימר, מנכ״ל אלקטרה, פרופ׳ ליאו ליידרמן, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים ועוד.

 

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: ״התייצבות האורחים שנמצאים כאן היום מעידה על הקשרים החזקים של לשכת המסחר עם כלכלות העולם. אנחנו רוצים להנגיש לכם את הרפורמה ביבוא שתשפר את יחסי הסחר בין המגזר העסקי הישראלי לאנשים עסקים ברחבי העולם. הרפורמה תתרום רבות לתחרות, היא מאמצת את התקינות והרגולציה באיחוד האירופי, תקטין בירוקרטיה ותשדרג את הכלכלה הישראלית. המאזן המסחרי של ישראל עומד על 20 מיליארד דולר, ישראל במקום השני בעולם בייצוא שירותים, צריך להבין שהכלכלה הישראלית בשינוי היסטורי. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל בהצלחה לשר ניר ברקת שמגיע עם תוכניות גדולות למשרד הכלכלה״.

 

ניר ברקת, שר הכלכלה: ״המטרה הראשונה של הממשלה החדשה בישראל היא לא להפריע ליזמים ולמגזר העסקי אנחנו מחויבים להקשיב להם. בנוסף, ישראל תאמץ סטנדרטים גלובליים של תקינה ורגולציה. לתת למסחר החופשי לפרוח, לפתוח הזדמנויות נוספות בעולם. יוקר המחיה בישראל גבוה מאוד ביחס למדינות ה-OECD וזה מה שמעסיק הכי הרבה את הציבור בישראל. רה״מ נתניהו, שר האוצר סמוטריץ׳ ואני רואים עין בעין מה הם הצעדים שצריך לבצע. לשכת המסחר היא שותפה של ממשלת ישראל במאבק ביוקר המחיה, בהגברת התחרות בכלכלה הישראלית והגדלת הסחר מול המדינות שנציגיה נוכחים כאן באולם. הכלכלה הישראלית תמשיך להפוך את העולם למקום טוב יותר.

 

אמיר שני, סגן נשיא לשכת המסחר: ״העולם נמצא בתקופה של משברים שמשפיעים ישירות על הכלכלה העולמית. עולם פוסט קורונה, המלחמה באוקראינה, הסגרים בסין ועוד. שינויים גאו פוליטיים מסביב, כולל משבר אספקה ואינפלציה גוברת. יבואנים בישראל מחפשים שווקים חדשים ולא מעוניינים יותר לשים את כל הביצים שלהם בסל אחד. רק בימים אלה אנחנו חוזרים למחירי התובלה של לפני הקורונה ואחד הלקחים במגזר העסקי הוא שלא רק מחיר המוצר קובע מהיכן לייבא אלא גם המרחק מהמדינות הרלוונטיות הוא חלק מרכזי בהחלטת היבואן מהיכן לייבא. השאיפה של לשכת המסחר, ביחד עם משרד הכלכלה, זה להגדיל את התחרות״.