המשרד לאיכות הסביבה עושה שימוש בנתונים ממוחזרים משנת 2004 תוך התעלמות מהמשאבים האדירים שהושקעו על ידי התעשייה ומהגידול המשמעותי בהיקף הניטור שנעשה במפעלים ובסביבתם, שרובו אף ממומן על ידי התעשייה. כל זאת כדי להקטין עד למינימום את פליטות המזהמים לאוויר ולעמוד בתקנים המחמירים שמציב בפניה המשרד לאיכות הסביבה. כך טוען איגוד הכימיה בהתאחדות התעשיינים שפורסמו היום (18/4) ע"י המשרד לאיכות הסביבה.
איגוד הכימיה בהתאחדות התעשיינים טוען, כי התעשייה בישראל מודעת לחשיבות השמירה על הסביבה וחרדה לבריאות עובדיה ולבריאות הציבור הרחב ומשקיעה משאבים רבים המסתכמים במאות מיליוני שקלים לשנה להקטנת הפליטות ממפעליה.
התאחדות התעשיינים טוענת, כי גם מומחי המשרד לאיכות הסביבה מסכימים כי לבדיקות הפתע יש יכולת מוגבלת להצביע על איכות האוויר באזור המפעלים שכן על פי התקנים האירופאים המחמירים, מה שקובע הוא הממוצע השנתי של הפליטות. יתר על כן על פי תקנים אלה נקבעו ממוצעים של חריגות מותרות במסגרת התקן.
איגוד הכימיה בהתאחדות התעשיינים מציין, כי דוגמא לשיפור המתמיד במפעלי התעשייה ניתן לראות מהדו"ח הסביבתי של רמת חובב ממרץ 2005 שכולל ממצא ראשון מסוגו המבוסס על 1,000 בדיקות איכות האוויר במרחב רמת חובב שנערכו בין השנים 1998-2004. לפיו, יותר מ- 95%, מתוך 1,000 המדידות שבוצעו ברמת חובב, מציגות ריכוזים נמוכים באופן משמעותי מהמינימום הנדרש בתקנים המחמירים בעולם.
דו"ח זה קבע, כי באזור רמת חובב אין פליטות לאוויר המסכנות את בריאות הציבור. דו"ח הניטור הוכן על ידי המועצה התעשייתית רמת חובב בפיקוחו של פרופ' יצחק בלקיס מהאוניברסיטה העברית.
באיגוד הכימיה בהתאחדות התעשיינים חוזרים ומדגישים כי התעשייה בישראל מחויבת להמשך בשיתוף הפעולה המלא עם המשרד לאיכות הסביבה בתהליך של הידברות ושקיפות מלאים. המפעלים ימשיכו בתהליכי הניטור הסביבתי המלא כדי לשמור על איכות האוויר תוך המשך בשיפור הטכנולוגיות על פי עקרון השיפור המתמיד.