ועדת המחקר בלשכת המדען הראשי אישרה 18 תוכניות מחקר ופיתוח במסגרת קרן המו"פ מתוכם 6 פרויקטים במסגרת שת"פ עם גרמניה בהיקף השקעה של 7.1 מיליון שקל
ועדת המחקר בראשותו של המדען הראשי בתמ"ת, ד"ר אלי אופר, אישרה 18 תוכניות מו"פ חדשות בהיקף השקעה כולל של 40.6 מיליון שקל, מתוכם 18.6 מיליון שקל מענקי מו"פ מתקציבי המדען הראשי.
7 תוכניות מו"פ בתחום ביוטכנולוגיה ותרופות הוועדה אישרה בהיקף השקעה של 12.5 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש של 20.9 מיליון שקל), מענקי המדינה לפרויקטים הללו הסתכמו ב-6.1 מיליון שקל.
בין החברות שאושרו על ידי הוועדה בתחום זה, הוועדה ציינה את הפרויקט של חברת ביוקנסל טרפויטיקס המפתחת תרופה חדשנית לסרטן המבוססת על עקרון הטיפול הממוקד בסרטן (Targeted Therapy). התרופה BC-819, מהווה גישה ייחודית לטיפול במחלות סרטניות ומבוססת על הגן H-19, גן המתבטא בעובר מושתק לאחר הלידה ושב ומתבטא בלמעלה משלושים סוגים של גידולים סרטניים, ובהם סרטן הכבד, סרטן שלפוחית השתן, סרטן הלבלב, סרטן השחלות ועוד. בחודש אוגוסט 2006 החברה השלימה בהצלחה הנפקה ראשונה לציבור במסגרתה גייסה כ-24 מיליון ש"ח.
3 פרויקטים בתחום ציוד רפואי אושרו בוועדה בהיקף השקעה של 7.6 מיליון שקל (מתוך תקציב מבוקש של 14.3 מיליון שקל). מענקי המדינה הסתכמו ב-4.5 מיליון שקל.
אחד הפרויקטים הבולטים שאושרו בישיבת ועדה זו בתחום ציוד רפואי הינו פרויקט של חברת פקאן מערכות רפואיות מנהריה. החברה הוקמה בשנת 2005 ועוסקת במחקר ופיתוח בתחום ביו-מכאניקה החישובית, תחום המשלב פיתוח תוכנה, הנדסת מכונות ומדעי הרפואה. במסגרת פרויקט המו"פ מפתחת החברה טכנולוגיות תוכנה ייחודיות לעיבוד, לסימולציה ולניטור האינטראקציה הביו-המכאנית של רקמות עם התקנים רפואיים מלאכותיים (פנימיים או חיצוניים), עימם הן באות במגע מתמשך. טכנולוגיה זו צפויה למזער את הנזקים הפיזיים אשר גורמים התקנים רפואיים רבים לרקמות הסובבות אותם ובכך לשפר באופן משמעותי את תפקודם היומיומי ואת איכות חייהם של פציינטים.
הפרויקט של חברת פקאן זכה ב-75% השתתפות המדינה, כולל תוספת של 25% בגין קו עימות בצפון.
4 פרויקטים בתחום תוכנה אושרו על ידי הוועדה בהיקף השקעה של 8.4 מיליון שקל, כאשר מענקי המחקר הסתכמו ב-2.9 מיליוני שקל. בין הפרויקטים הבולטים בתחום תוכנה שאושרו על ידי הוועדה היה פרויקט של חברת יוגי מערכות אבטחה. החברה שהשיקה לאחרונה התקן אבטחה למחשבים ניידים, נבחרה ע"י מגזין Network World כאחת מעשר חברות האבטחה המבטיחות שכדאי לעקוב אחריהן.
5 פרויקטים נוספים בתחומים שונים אושרו בוועדה בהיקף של 10.6 מיליוני שקלים ובהיקף מענק של 4.7 מיליוני שקלים - ביניהם פרויקט מו"פ של חברת סטארט-אפ אר-ג'ט הנדסה מהרצליה העוסקת בפיתוח מנוע סילון חדשני, חסכוני באנרגיה וידידותי לסביבה ומיועד בעיקר לייצור חשמל מבוזר, לתעופה ולשימושים נוספים. למנוע החדש פחות חלקים, ממדים יותר קטנים וביצועים משופרים משמעותית בהשוואה למנועים קיימים. בהתאם, עלות המנוע נמוכה מעלות מנועים בהספקים דומים.
פרויקט אחד בתחום אלקטרוניקה אושרו ע"י הוועדה בהיקף השקעה של 1.5 מיליון שקל מתוך תקציב מבוקש של 1.8 מיליון שקל ומענק המדינה בהיקף של 0.6 מיליון שקל.
כמו כן, נמסר מלשכת המדען הראשי כי בישיבת ועדה זו אושרו 6 פרויקטים במסגרת שת"פ עם גרמיה Bio-Disc בתחומים ביוטכנולוגיה וציוד רפואי בהיקף השקעה של 7.1 מיליון שקל, מתוכם 3.2 מיליון שקל השתתפות של מדינת ישראל.