תחומי הפעילות העיקריים בחממות שקיבלו מענקים הם מדעי החיים, תוכנה, תקשורת ואיכות הסביבה. היקף המענק הכולל עומד עד כה על 81 מיליון שקל
בחצי השנה הראשונה של שנת 2010 הוגשו לדיוני ועדת החממות הטכנולוגיות 59 בקשות לתמיכה במיזמים חדשים, ואושרו 42 חממות בהיקף מענק כולל של כ-81 מיליון שקל. כך מסר היום מנהל תכנית החממות הטכנולוגיות, יוסי סמולר. סמולר מציין כי תחומי הפעילות העיקריים בחממות הם מדעי החיים, תוכנה, תקשורת ואיכות הסביבה.
בתחום מדעי החיים, מסביר סמולר מסתמן גידול בהיקף המיזמים בתחום המכשור הרפואי, לעומת ירידה בהיקף המיזמים בתחום הביוטכנולוגיה והפארמה. הסיבה לכך -הוא ההיצע הגדול יותר שיש בשוק למיזמי מכשור רפואי והן בשל המשבר הכלכלי והנטייה הטבעית לפנות לאפיקים פחות מסוכנים.
לקראת טקס החממות השנתי שיתקיים ביום ראשון הקרוב, 18.7.2010, ושבו יוכרזו החממה וחברות החממה המצטיינות לשנת 2009, סמולר מציין כי בשנת 2009 גייסו חברות בוגרות חממה סכום מצטבר של כ- 340 מיליון דולר ( לעומת 363 מיליון דולר בשנת 2008).
סמולר מסביר כי הירידה בהיקף הגיוסים מקורה בעיקר בהשלכות של המשבר הכלכלי שבאות לידי ביטוי בעיקר בקושי של חברות המסיימות את תקופת החממה, לגייס השקעות משמעותיות בסבב הגיוס הראשון שלאחר תקופת החממה.
יצוין כי סך הכל היקף הגיוסים הפרטיים של חברות חממה, מאז היווסדה של התוכנית, הגיע לכמעט 3 מיליארד דולר. מדובר במינוף של פי 5 עד פי 6 מהכסף שהושקע על ידי המדינה בחברות האלה במסגרת תוכנית החממות, ומדובר בנתון מרשים לכל הדעות.
סמולר מציין עוד כי בחממות ובחברות חממה מועסקים באופן ישיר כ-7,000 עובדי הייטק וסביבם מועסקים באופן עקיף עוד כ- 30,000 עובדים בקבלנות משנה ו/או במתן שירותים שונים.
המדען הראשי, דר' אלי אופר, מציין כי הנתונים המפורסמים כאן מצביעים על חשיבותה של תוכנית החממות הטכנולוגיות למשק הישראלי בכלל ולתעשיית ההייטק הישראלי בפרט, ושממשלת ישראל מכירה בכך.