הקבינט החברתי-כלכלי בראשות שר האוצר, בנימין נתניהו, אישר היום את הקמת המקטע הדרומי של מערכת הולכת הגז הטבעי מקריית גת לסדום באמצעות חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל בע"מ.
לפי ההחלטה, כבר בשנת 2007 יהיה הגז הטבעי זמין לתעשייה וליצרני החשמל בדרום הארץ זאת במטרה להוזיל את עלויות האנרגיה למפעלי התעשייה בדרום הארץ, ולאפשר הקמתן של תחנות כח לייצור חשמל בטכנולוגיה של שילוב כח וחום (קוגנרציה) באזור.
ההחלטה מסתמכת על בדיקת כדאיות כלכלית של הקמת המקטע הדרומי שנעשתה על ידי אגף התקציבים במשרד האוצר ורשות הגז הטבעי במשרד התשתיות.
מהבדיקה עולה, כי הקמת המקטע הדרומי של מערכת הולכת הגז הטבעי מקריית-גת דרך באר שבע ועד לסדום טומנת בחובה כדאיות כלכלית רבה למשק הישראלי, בעיקר כתוצאה מהסבת מפעלי התעשייה משימוש בדלקים יקרים לשימוש בגז טבעי, וכן כתוצאה מהקמת תחנות כח לייצור חשמל בטכנולוגיה של שילוב כח וחום (קוגנרציה) במפעלי תעשיה בדרום הארץ. אומדן התועלת המשקית החזויה כתוצאה מהתהליכים המתוארים לעיל הינו כ- 370 מיליון דולר, וזאת אל מול עלות צפויה להקמת המערכת בגובה של כ- 120 מיליון דולר. בנוסף, טמונות בפרוייקט תועלות נוספות למשק שלא הובאו בחשבון במסגרת הסכום האמור, ובהן עידוד התעשייה באזורי הפריפריה, מעבר מפעלים ממרכז הארץ לנגב, תרומה לאיכות הסביבה והפחתת תנועת מיכליות הדלקים בכבישים.
מהאוצר נמסר כי עקב הכדאיות הכלכלית הרבה הטמונה במעבר לגז טבעי, הצפי הנו כי יצירת ודאות להקמת מערכת ההולכה בתוואי הדרומי תגרור אחריה חתימת חוזים לאספקת גז לצרכנים בדרום ותאיץ את כניסת ספקי הגז הטבעי הנוספים למשק. לפיכך, יש צורך לנקוט במדיניות לפיה הקמת מערכת ההולכה בתוואי הדרומי לא תהיה כרוכה בקיומן של התקשרויות נוספות לאספקת גז טבעי למשק הישראלי. זאת בעיקר לאור העובדה כי מתקיים משא ומתן מתקדם בין חברת החשמל לבין חברת הגז של מצרים בעניין אספקת גז טבעי לחברת החשמל, בנוסף לחוזה הקיים עם קבוצת "ים-תטיס".
אושרה הקמת המקטע הדרומי של מערכת הולכת הגז הטבעי
הקבינט החברתי-כלכלי בראשות שר האוצר, בנימין נתניהו, אישר היום את הקמת המקטע הדרומי של מערכת הולכת הגז הטבעי מקריית גת לסדום באמצעות חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל בע"מ
00:00 ,24.05.2005
עשוי לעניין אותך
לשכת המסחר חיפה ואיגוד המשתמשים בהובלה ימית יסייעו בהקמת איגוד פלשתינאי
מצרים: היקף השקעות של 345 מליון דולר לפיתוח נמלי הים
התעשיינים צופים זירוז השקעות ב-2 מיליארד שקל וקליטת 10,000 עובדים
ישראל, ירדן והאיחוד האירופי הצהירו על שדרוג הסכם הסחר ישראל-ירדן
רו"ח איריס שטרק יו"ר דירקטוריון חברת נמל אשדוד תשתתף בכנס באוסטריה לקידום הסחר עם ישראל
נשיא לשכת היועצים : תוכנית הפחתות המסים של שר האוצר הכרחית לעידוד המוטיבציה של המגזר