"צמצום הביורוקרטיה וביטול המדיניות הכלכלית הסלקטיבית יבססו את צמיחתו הנמשכת של המשק לעצמאות כלכלית" אמר נשיא איגוד לשכות המסחר. ציין כי יש לצפות שישראל תצטרף בקרוב לארגון ה-OECD
"כלכלת ישראל נחשבת לאחת הכלכלות היציבות והדינמיות בעולם וזה אחד ההישגים המרכזיים של 58 שנות עצמאותה. ישראל נמצאת בתחרות גלובלית, בחשיפה כמעט מוחלטת ומייצאת בתנאי תחרות שווים לכלכלות המתוחכמות ביותר בעולם. יש לצפות שהיא תצטרף בקרוב לארגון ה-OECD". כך אמר היום אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לקראת יום העצמאות.
לדבריו, כלכלת ישראל הפכה מוערכת מאוד בעולם הגדול. "הצלחתנו מתבטאת לא רק במספר הגדול של חברות ישראליות הנסחרות בנאסד"ק ובהישגים הישראליים בתחום ה- IT, אלא גם במעמד שיש לישראל בארגונים כלכליים בינלאומיים דוגמת היורוצ'יימברס".
אגף הכלכלה והמסים באיגוד בדק את חוסנה הכלכלי של ישראל משנת 1960 ועד היום על פי מספר אינדיקטורים כלכליים מרכזיים, ביניהם נתוני סחר חוץ, יתרות מט"ח, חוב חיצוני כאחוז מהתמ"ג והשקעות של זרים בישראל ושל ישראלים בחו"ל.
מהבדיקה עולה כי התוצר העסקי גדל מ- 74 מיליארד ₪ בשנת 1970 לכ-400 מיליארד ₪ בשנת 2005, גידול של מאות אחוזים. צמיחה זו באה לידי ביטוי גם בנתוני המועסקים בכל המשק, שגדלו מ-960 אלף בשנת 1970 לכ-2.5 מיליון מועסקים בשנת 2005. נתוני סחר החוץ משלימים את התמונה - היבוא גדל מ- 43.4 מיליארד ₪ בשנת 1970 ל- 204 מיליארד ₪ בשנת 2005 והיצוא גדל מ- 18.6 מיליארד ₪ ל- 167.5 מיליארד ₪ בשנת 2005.
מהבדיקה מסתמנת תמונה ברורה לפיה כלכלת ישראל תפסה תאוצה במהלך שנות ה-70 ואח"כ לקראת סוף שנות ה-80. "עליית המדרגה הגדולה ביותר נעשתה דווקא במהלך שנות ה-90 כתוצאה מתהליך החשיפה ליבוא מתחרה, שמיקם את ישראל כשחקן חשוב בכפר הגלובלי", ציין לין והוסיף כי "יחד עם צמיחת המשק הישראלי תלותו ב'מתנות' מחו"ל פחתה במהלך השנים, והכלכלה המקומית החלה לשגשג בזכות עצמה".
לדברי לין, ישנם שני גורמים עיקריים שבולמים ומעכבים את המשך התפתחותו של המשק. "צמצום הביורוקרטיה הממסדית שמעכבת את התפתחות העסקים הקטנים והבינוניים, וביטול המדיניות הכלכלית הסלקטיבית שנועדה לתת הקלות סקטוריאליות לחלק קטן מהענפים, יבססו את צמיחתו הנמשכת של המשק לעצמאות כלכלית", סיכם.
אוריאל לין לקראת יום העצמאות: כלכלת ישראל היא כיום אחת הכלכלות היציבות והדינמיות בעולם
"צמצום הביורוקרטיה וביטול המדיניות הכלכלית הסלקטיבית יבססו את צמיחתו הנמשכת של המשק לעצמאות כלכלית" אמר נשיא איגוד לשכות המסחר. ציין כי יש לצפות שישראל תצטרף בקרוב לארגון ה-OECD
00:00 ,30.04.2006
עשוי לעניין אותך

ינואר-מרץ: ירידה ביבוא הסחורות מארה"ב ועליה ביצוא לאירופה
יו"ר מועצת המובילים והמסיעים: הרפורמה בנמלים נכשלה
K+N ישראל מרחיבה את המחלקה הימית
מכון היצוא מעריך: יצוא המזון יגדל ב-5 השנים הקרובות ב-60%
מתהדקים הקשרים העסקיים בין רוסיה לישראל
מכון התקנים הישראלי וארגון "ווטרפרונטס" נרתמים להגדלת ייצוא טכנולוגיות המים הישראליות