במסגרת מאמצים לקדם את תעשיית האופנה ערכה התאחדות התעשיינים לראשונה יום עיון לקידום שוק האופנה הדיגיטלי בישראל.
יום העיון נערך על ידי יחידת מעצבי האופנה בהתאחדות לאור הנתון כי ישראל נמצאת במקום 3 בעולם בקניות באתר NEXT.
באירוע השתתפו סטארט-אפים, אנשי מקצוע מתחום המסחר המקוון ומבתי תוכנה מובילים ומעצבי אופנה. מטרת המפגש היתה לבחון את החדשנות הישראלית בתחום המסחר המקוון, בדגש על פלטפורמות אופנה, ולבחון את מקומה של ישראל בתעשייה זו.
ביום העיון צוין כי כ-8 מיליארד צרכנים רכשו בשנה האחרונה מוצרים באמצעות המסחר המקוון. רוב הקניות הן מסין והקטגוריה המובילה היא אופנה. על רקע זה אמר בדברי הפתיחה יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים, התעשיין ד"ר רון תומר: "שוק המסחר המקוון הוא איום שיש להפוך אותו להזדמנות. תומר הוסיף, שהוא רואה בקהל את הדור הבא של התעשייה שבונה כלכלה ציונית.
מנכ"ל פורום המנהלים למסחר מקוון אייל רוזן ציין כי קיים ואקום אדיר בין הביקוש לאופנה באינטרנט להיצע בישראל, לכן כיום קיימת הזדמנות אמיתית למסחר מקוון. לדבריו, גוגל משנה בימים אלו את החיפוש שלה, כך שייתן עדיפות לאתרים שהם mobile friendly. "זה קריטי, מאחר ו-65% מהישראלים משתמשים בטלפון הנייד שלהם כאשר הם נמצאים פיזית בחנויות בכל מה שקשור בקנייה", אמר.
רוזן הוסיף: "הצרכן הישראלי הוא אחד החכמים בעולם ויש לו הבנה יוצאת מן הכלל במה שקשור לדיגיטל. מהבחינה הזו, עוזר לנו שאנחנו מאוד חזקים בתעשייה המקומית בתחום הטכנולוגי ובתעשיית הגיימינג. לחברות הקמעונאיות יש אפשרות להקים היום אתרים מעולים, כמו קסטרו למשל, שנקטו בגישה הוליסטית – זהות בין החנות הפיזית לחנות האינטרנטית. אולם אני חושב שיש כאן חברות קמעונאיות שלא רוצות לצאת לשוק המסחר האלקטרוני וזה מוביל צרכנים לפנות לחו"ל".
יעל אלעד, סמנכ"לית הכספים של קרן אלף ודירקטורית בחברת קסטרו, שהשתתפה בפאנל המומחים, ציינה כי כיום האתר של קסטרו פתוח ל-95 מדינות בעולם. לדבריה, "אתר מוביל ומתקדם הוא דבר מתבקש. השוק המקומי חיוני, אבל הצמיחה המשמעותית תגיע מחו"ל. האיום הגדול ביותר של החברות הישראליות הוא המותגים הזרים".
יאיר אגמי מנכ"ל חברת Lamaloli (חב' גרמנית שהוקמה ומנוהלת על ידי ישראלית ונמצאת כיום בבעלות סינית), שרוכשת זיכיונות מחברת דיסני ומייצרת בגדי ילדים, תיקים ומוצרים נוספים בסין ומוכרת באירופה, ציין בפאנל המומחים, שבאמצעות האתר שלהם מתבצעות בין 1,500-3,000 הזמנות ביום וכ-4 מיליון פריטים נמכרים בשנה. לדבריו, "שוק המסחר המקוון בעולם מוערך בכ-5 מיליארד דולר והפוטנציאל עצום. באירופה יש פוטנציאל אדיר, במיוחד מאחר ובניגוד לארץ, שבכל פינה יש קניון, בחו"ל אתה נוסע כשעה בלי לראות קניונים, כך שהמסחר המקוון שם ממש חזק".