אולמרט: הקיצוץ בתקציבים מחוללי צמיחה יביא לפגיעה קשה בצמיחת המשק

"במשרד התמ"ת נמצאים הכלים המרכזיים בנושאים היכולים להוות את מנועי הצמיחה של המשק: השקעות, מחקר ופיתוח ייצוא ועסקים קטנים" – כך אמר אתמול מ"מ ראש הממשלה ושר התמ"ת אהוד אולמרט, בדיון שנערך היום בועדת הכספים בנושא תקציב התמ"ת לשנת 2005


00:00 ,22.02.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

"במשרד התמ"ת נמצאים הכלים המרכזיים בנושאים היכולים להוות את מנועי הצמיחה של המשק: השקעות, מחקר ופיתוח ייצוא ועסקים קטנים" – כך אמר אתמול מ"מ ראש הממשלה ושר התמ"ת אהוד אולמרט, בדיון שנערך היום בועדת הכספים בנושא תקציב התמ"ת לשנת 2005.
 
השר אולמרט אמר כי משרד התמ"ת ייחודי בכך שהוא ממנף את תקציבו בשיתוף המגזר העסקי להגברת הצמיחה והתעסוקה.
 
השר אולמרט אמר כי מאז שנת 2000 ירד תקציב משרד התמ"ת מהיקף של כ- 4.5 מיליארד שקל (2.92% מסך תקציב המדינה) לכ- 2.8 מיליארד שקל בהצעת התקציב לשנת 2005 (1.65% מסך תקציב המדינה). זאת לעומת משרדים אחרים (בריאות, חינוך, רווחה, תשתיות ועוד) בהם נותר שיעורו של תקציבם מתוך תקציב המדינה דומה או שאף עלה באותן השנים.
 
השר אולמרט הוסיף ואמר כי בהצעת התקציב לשנת 2005 קיימים חוסרים משמעותיים בתקציבים מחוללי צמיחה ותעסוקה. לדבריו, בסעיפים שונים קיימים פערים בלתי סבירים ביחס לתקציב שנת 2004 כגון: מחקר ופיתוח (ירידה של 343 מיליון ₪ ); תמיכה בייצוא (ירידה של 37 מיליון ₪); עסקים קטנים (ירידה של 27 מיליון ₪); הכשרה מקצועית (ירידה של 44 מיליון ₪); שרות התעסוקה (ירידה של 31 מיליון ₪).
 
השר אולמרט אמר עוד כי משרדו בוחן בימים אלו פתרונות נוספים למינוף תקציבי ממשלה לתמיכה בצמיחה וביצוא כגון יצירת תשתית לקרנות פרייבט אקווטי להשקעה בתעשייה ומינוף תקציבי המדען הראשי באמצעות שיתוף שוק ההון (אג"ח מו"פ).