70% משטחי החקלאות האורגנית בישראל מרוכזים בנגב

כ-15% מסך הייצוא של תוצרת טרייה מישראל הוא אורגני. שר החקלאות: הדרישה הצרכנית הגוברת מחייבת פיתוח תשתיות לעוסקים בחקלאות אורגנית


00:00 ,13.02.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

כ-15% מסך הייצוא של תוצרת טרייה מישראל הוא אורגני. שר החקלאות: הדרישה הצרכנית הגוברת מחייבת פיתוח תשתיות לעוסקים בחקלאות אורגנית
 
על אף הקסאמים והמציאות הבטחונית הקשה תושבי הנגב המערבי מתעקשים על איכות חיים. חקלאים בנגב המערבי מרחיבים את שטחי החקלאות האורגנית, המבוססת על גידולים ללא חומרי הדברה, תוך הקפדה על שמירת איכות הסביבה.
 
כ-70% משטחי החקלאות האורגנית בישראל מרוכזים בנגב. נתון מדהים זה הוצג לשר החקלאות, שלום שמחון, לקראת סיור שיערוך הארגון לחקלאות אורגנית מחר בעוטף עזה. בסיור ישתתפו בנוסף לשר שמחון גם חברי כנסת מהלובי החקלאי בראשות ח"כ אבשלום (אבו) וילן.
 
ד"ר אורנית רז, מנכ"לית הארגון לחקלאות אורגנית, אומרת כי בנגב גלום פוטנציאל גדול עבור החקלאות האורגנית, בעיקר בגלל התנאים הגיאוגרפיים והטופוגרפיים. החקלאות האורגנית מהווה פלטפורמה לפתרון מפגעים סביבתיים רבים. בין השאר: פגיעה מופחתת באדם, בחי ובצומח, שיפור איכות מי השתייה, חסכון במים והקטנה משמעותית של פליטת גזי חממה כפחמן דו חמצני. מעבר לתרומה הציבורית הברורה, ניכר כי תעשיה זו טומנת בחובה פוטנציאל עסקי מרשים. התחזיות מצביעות על ביקושים הולכים וגוברים לתוצרת אורגנית וכן על מחסור צפוי בתוצרת בעשור הקרוב.
 
שר החקלאות, תומך נלהב של החקלאות האורגנית כבר שנים, אמר כי הדרישה הצרכנית הגוברת לתוצרת אורגנית מחייבת פיתוח תשתיות לעוסקים בחקלאות אורגנית. שמחון ציין כי החקלאים האורגנים בישראל ידועים כמובילים באיכות התוצרת שלהם בהשוואה לעולם וכי כ-15% מסך הייצוא של תוצרת טרייה מישראל הוא אורגני. 
 
למרות היתרונות הבולטים, עדיין, רק חלק קטן מהשטח החקלאי מעובד בשיטות גידול אורגניות (כ-% 1.5בישראל). המחסומים העיקריים הם ירידה בהכנסות המגדלים בתקופת ההסבה, מחסור בהדרכה ובידע  מקצועי והצורך בהעסקת כוח אדם נוסף.