שרת התמ"ס הודיעה לשגריר טורקיה כי החליטה על תמיכתה בקידום אזור סחר מועדף עם טורקיה (QIZ)
שרת התעשייה והמסחר, דליה איציק, הודיעה ביום ב", ה- 2 לספטמבר, לשגריר טורקיה בישראל, פרידו הדי סינירליו (Feridun Hadi Sinirliogiu), על תמיכתה בקידום אזור סחר מועדף עם טורקיה - QIZ - Qualifying Industrial Zone.
00:00 ,04.09.2002
שרת התמ"ס: חברות ישראליות שיעבדו באמצעות ה- QIZ ייהנו גם מערוצי השיווק של המוצרים התורכים בארה"ב. היצוא לטורקיה עלה במחצית הראשונה של 2002 ב- 29% ל- 167 מיליון דולר
שרת התעשייה והמסחר, דליה איציק, הודיעה ביום ב', ה- 2 לספטמבר, לשגריר טורקיה בישראל, פרידו הדי סינירליו (Feridun Hadi Sinirliogiu), על תמיכתה בקידום אזור סחר מועדף עם טורקיה - QIZ (Qualifying Industrial Zone).
קודם לכן קיימה שרת התמ"ס, דליה איציק, דיון רחב בנושא אזור סחר מועדף – QIZ עם טורקיה, בה השתתפו מנכ"ל משרדה – אמיר חייק, מנהלת מינהל סחר חוץ בתמ"ס – רונית קן, מנכ"ל התאחדות התעשיינים – יורם בליזובסקי, יו"ר מכון היצוא – שרגא ברוש, שגריר ישראל בטורקיה – דוד סולטן, יו"ר מועצת עסקים ישראל-טורקיה – פיני פלד, מנכ"ל בסס"ח – אורי ברנשטיין, מנכ"ל רשפ"ת בתמ"ס – אפרים שוהם, סמנכ"ל כלכלה במשרד החוץ – יוסי גל, אברהם אשרי – ישקר, גדי לקס – פולגת, יורם רדושיצקי – תפוז, ועוד.
שרת התמ"ס הסבירה כי מהות הרעיון הינו מתן אפשרות למוצרים ישראליים אשר יעברו עיבוד נוסף בטורקיה להיכנס לארה"ב בתנאי ההגנה של אזור סחר חופשי שבין ישראל לארה"ב.
עוד ציינה שרת התמ"ס כי ה-QIZ אמור לכסות ענפים תעשייתיים שונים. ה- QIZ אמור לאפשר ייצור משותף וייתן לתעשיות ישראליות הסובלות מקשיי תחרות אפשרות להתחרות בצורה טובה יותר בארה"ב ואולי אף יחזיר חברות שונות בתחומי עיבוד המתכת, חלקי חילוף לרכב ועוד לפעילות יצוא אשר הופסקה לאחרונה עקב אי תחרותיות. יש לציין כי החברות הישראליות שיעבדו באמצעות ה- QIZ ייהנו גם מערוצי השיווק של המוצרים התורכים בארה"ב.
שרת התמ"ס, דליה איציק, הודיעה כי נושא הטקסטיל לא ייכלל במסגרת ה- QIZ עם טורקיה וזאת על מנת שלא לפגוע בתעשייה הישראלית ולהימנע מהוצאת עבודה ממפעלי הטקסטיל אשר כידוע שרויים בקשיים בתקופה זו.
שרת התמ"ס, דליה איציק, ציינה כי היא רואה ב-QIZ עם טורקיה כלי נוסף להידוק הקשרים הכלכליים בין המדינות. מדובר בצעד נוסף לחיזוק הקשרים הכלכליים והרחבת שיתופי הפעולה בין המדינות.
משתתפי הדיון הביעו תמיכתם בהקמת אזור סחר מועדף עם טורקיה – כולם ציינו כי מדובר בכלי לשת"פ כלכלי עם טורקיה וחדירה לשווקים בארה"ב.
שרת התמ"ס, דליה איציק, הנחתה את מנכ"ל משרדה, אמיר חייק, לגבש נייר עמדה המציג את מכלול ההיבטים ועמדת המשרד בנושא ה- QIZ.
בדיון שקיימה השרה עם שגריר טורקיה בישראל, עלה גם נושא כינוסה של הועדה הכלכלית המשותפת בראשותה של שרת התמ"ס, בה יבדקו אפשרויות נוספות לטיפוח היחסים ההדדיים.
כלכלת תורכיה וקשרי הסחר ישראל - תורכיה, סקירה תמציתית:
תורכיה הנה שותפת סחר חשובה לישראל. בשנת 2001, היקף הסחר עלה על מיליארד דולר - 302 מיליון דולר יצוא ו- 681 מיליון דולר יבוא.
בשנים האחרונות היחסים העסקיים עלו מדרגה: ישנן השקעות הדדיות, מיזמים משותפים ומעורבות של חברות בפרוייקטים ציבוריים משני הצדדים.
תורכיה מועמדת להיות חברה באיחוד האירופי וכבר נהנית ממעטפת מכס עם האיחוד. הפוטנציאל של תורכיה לצמיחה מהירה מאד גבוה – וודאי בטווח הארוך, וכמו-כן הפוטנציאל לשת"פ עסקי תורכי-ישראלי וליצוא ישראלי מאוד גבוה.
היצוא לטורקיה במחצית הראשונה של 2002 היה 167 מיליון דולר לעומת 129 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, עליה של 29%.
היבוא מטורקיה במחצית הראשונה של 2002 היה 381 מיליון דולר לעומת 314מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, עליה של 21%.
עשוי לעניין אותך
דו"ח תנועת המטענים בנתב"ג במחצית הראשונה של 2002
סקר התאחדות התעשיינים- צפון מגלה : 48% מהמפעלים בחיפה והצפון יפטרו עובדים
טירה : בניגוד לפרשנויות על פרסומי הלמ"ס האחרונים, המשבר במשק נמשך ולא נבלם
סבב מינויים בחברת ארקיע
בדיקה ביטחונית למשאיות המובילות מכולות חומ"ס – נמל אילת
חברת דפנה ימית אלבני מחליפה את סוכנה הימי בארצות הברית