שרגא ברוש מעריך: יצוא המזון לרוסיה יגדל השנה בכ-40% ויסתכם בכ-23 מליוני דולרים

מכון היצוא מארגן משלחת של יצואני מזון למוסקבה ב-20 בספטמבר להגברת שיתוף - פעולה של יצואני המזון מישראל ומרוסיה; כ-30 חברות מזון ישראליות מייצרות ופועלות ברוסיה.


00:00 ,13.09.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
מכון היצוא מארגן משלחת של יצואני מזון למוסקבה ב-20 בספטמבר להגברת שיתוף - פעולה של יצואני המזון מישראל ומרוסיה; כ-30 חברות מזון ישראליות מייצרות ופועלות ברוסיה.

יצוא המזון לרוסיה יגדל השנה בכ-40% לעומת אשתקד ויסתכם בכ-23 מליוני דולרים. כך מעריך שרגא ברוש, יו"ר מכון היצוא.

ברוש ציין, כי במחצית הראשונה של 2004 גדל יצוא המזון לרוסיה ב-52.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-11.6 מליון דולר.

ברוש ציין, כי ב-20 בספטמבר מארגן מכון היצוא משלחת של יצואני מזון למוסקבה כדי להגביר את שיתוף הפעולה בין יצרני המזון בישראל לבין עמיתיהם מרוסיה.

במשלחת משתתפות 5 חברות – עמירם בן עזר, מחברת "בן עזר ובניו, מטעי הדר ישראל"; ניקולאי רובין, ממאפיית נינה נחמה; סיגלית ברנזון, מחברת אר.טי.אנ; דביר לזר וליאון פורפיו, מחברת ב.ס.ר אגריקום; אבי צ'ריקוי, מחברת "קוס קוס מזון".

ברוש ציין, כי לחברות הישראליות יערך סיור ברשתות מזון רוסיות, פגישות עם חברות רוסיות רלוונטיות, סמינר, וכן פגישות אישיות. המשלחת גם תבקר בתערוכת המזון שתערך במוסקבה (WORLD FOOD MOSCOW).

יו"ר מכון היצוא מציין, כי ענפי הייצוא לרוסיה בתחום המזון הם: פירות וירקות, חומרי גלם לתעשיית המזון (תמציות), סוכרזית, יין, מיצים ותרכיזים, מוצרי מאפה, תה, קפה, סלטים, מוצרי חלב, שימורים וממתקים.

כיום כ-30 חברות מזון ישראליות מייצאות ופועלות ברוסיה.

הביקור נערך בסיוע ובשיתוף-פעולה עם מר אלי רגימוב - מנכ"ל לשכת המסחר ישראל - רוסיה ועם חזי פוליאק הנספח המסחרי החדש של ישראל ברוסיה.