שרגא ברוש: ארה"ב - פוטנציאל ענק ליצואני המזון הישראלים

שוק המזון הכשר בארה"ב עומד על 165 מיליארד דולרים ובאירופה 1.1 מיליארד דולרים; לראשונה זה 10 שנים, גידול חד של 18% ביצוא המזון המעובד בשנת 2003 - הסתכם ב-506 מיליון דולר; בתוך כך גידול של 24% ביצוא המזון לארה"ב ושל 16% ביצוא המזון לאיחוד האירופי; 845 יצואנ


00:00 ,31.03.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
שוק המזון הכשר בארה"ב עומד על 165 מיליארד דולרים ובאירופה 1.1 מיליארד דולרים; לראשונה זה 10 שנים, גידול חד של 18% ביצוא המזון המעובד בשנת 2003 - הסתכם ב-506 מיליון דולר; בתוך כך גידול של 24% ביצוא המזון לארה"ב ושל 16% ביצוא המזון לאיחוד האירופי; 845 יצואני מזון בשנת 2003.

היקף מכירות המזון הכשר בארה"ב גדל ב-6 השנים האחרונות מ-45 מיליארד דולרים, ל-165 מיליארד דולר. שוק המזון הכשר האירופאי מוערך בכ-1.1 מיליארד דולר, מחציתו בצרפת והשאר באנגליה, הולנד, בלגיה ושוויץ. כך מסר שרגא ברוש, יו"ר מכון היצוא על סמך סקירה על מגמות ביצוא מזון מעובד - 2003 שערך האגף לתכנון וכלכלה במכון היצוא בראשותו של שאולי כצנלסון.

ברוש מציין, כי צרכני מזון כשר בחו"ל הם אלה המבקשים לשמור על בריאות ותזונה ונוטים להאמין כי "כשר זה בריא". חותמת ה"כשר" על אריזת המזון מבטיחה איכות גבוהה מהממוצע ורמת פיקוח על תהליכי הייצור הגבוהים מהמקובל בשוק המזון ה"רגיל".

ברוש קרא ליצואני המזון הישראלי לנצל את הפוטנציאל הענק הקיים בתחום המזון הכשר בארה"ב וגם באירופה ע"מ להגדיל עוד יותר את היצוא לאזורים אלו.

גב' דפנה שטרנפלד, מנהלת ענף המזון במכון היצוא מסרה, כי לראשונה זה 10 שנים, חל גידול חד של 18% ביצוא מזון מעובד לעומת השנה שקדמה לה והסתכם ב-506 מיליון דולרים. בתוך כך יצוא המזון לאיחוד האירופאי גדל אשתקד ב-16% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם ב-253 מיליון דולר. שטרנפלד מציינת, כי האיחוד הארופי מהווה 50% מסך יצוא מזון. יצוא המזון לצפון אמריקה גדל בשנת 2003 ב-24% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם ב-87 מיליון דולר. הרבה תודות לפרויקט שהוביל מכון היצוא בארה"ב לקידום "יצוא מזון משובח מישראל".

שטרנפלד מציינת, כי הענפים העיקריים שהשפיעו על הגידול ביצוא המזון אשתקד הם יצוא טחינת תבואה וגריסתה - גידול של כ- 45% לכ-52 מיליון דולר; יצוא מוצרי קונדיטוריה - גידול של כ- 75%, לכ-17.5 מיליון דולר; יצוא פירות וירקות - גידול של 3% לכ-150 מיליון דולר.

כך מתברר מהסקירה של מכון היצוא, כי יצוא ענף הבשר והעופות גדל אשתקד ב- 10% לעומת השנה שקדמה והסתכם בכ- 40 מיליון דולר; יצוא ענף היין והמשקאות החריפים גדל בשנת 2003 ב- 44% והסתכם ב- 11 מיליון דולר; יצוא ענף המזון המוכן גדל אשתקד ב- 105% והסתכם ב- 11.5 מיליון דולר. יצוא מוצרי חלב וגלידה גדל אשתקד בכ- 35% והסתכם ב- 12 מיליון דולר; יצוא המצות גדל אשתקד בכ- 40% והסתכם ב- 7.4 מיליון דולר; יצוא שוקולד, קקאו וממתקים גדל אשתקד בכ- 13% והסתכם ב- 11.1 מיליון דולר;

שטרנפלד מציינת, כי בשנת 2003 ישנם 845 יצואני מזון - מהם - 389 יצואני מזון לארה"ב ו-519 יצואני מזון לאיחוד האירופי.