שר החוץ, סילבן שלום, ישתתף בערב גאלה חגיגי לציון הידוק היחסים הכלכליים עם הודו

באירוע, אותו יזמה לשכת המסחר ישראל-אסיה בשיתוף עם שגרירות הודו, ישתתף שר המסחר והתעשייה ההודי, ארון ג'יאטלי, המגיע לארץ בראש משלחת אנשי עסקים • בחודשים ינואר-ספטמבר 2003 חל גידול של 15.5% בייצוא הישראלי להודו


00:00 ,04.01.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
באירוע, אותו יזמה לשכת המסחר ישראל-אסיה בשיתוף עם שגרירות הודו, ישתתף שר המסחר והתעשייה ההודי, ארון ג'יאטלי, המגיע לארץ בראש משלחת אנשי עסקים • בחודשים ינואר-ספטמבר 2003 חל גידול של 15.5% בייצוא הישראלי להודו

סגן ראש-הממשלה ושר החוץ, סילבן שלום, יהיה אורח הכבוד והדובר המרכזי בערב גאלה חגיגי לציון הידוק היחסים הדיפלומטיים והכלכליים עם הודו. האירוע יתקיים ביום שלישי, 13.01.2004, במלון "דיוויד-אינטרקונטיננטל" בת"א, ביוזמת לשכת המסחר ישראל-אסיה ובשיתוף שגרירות הודו בישראל. בכינוס ישתתף שר התעשייה, המסחר והמשפטים של הודו, ארון ג'יאטלי, המגיע לארץ בראש משלחת משותפת של אנשי פרלמנט ואנשי עסקים לשיחות עם ראשי משרד התמ"ת ועם אנשי עסקים ישראליים.

בכינוס ישתתפו נשיא לשכת המסחר ישראל אסיה – דב מישור, שגריר הודו בישראל – רמינדר סינג ג'סאל, ראש עיריית ת"א-יפו – רון חולדאי, יו"ר לשכת המסחר ישראל-הודו – רביב ביירון, יו"ר מכון הייצוא – שרגא ברוש ונשיא בורסת היהלומים הישראלית – שמואל שניצר.

נשיא לשכת המסחר ישראל-אסיה, דב מישור, אמר, כי האירוע יציין מלאות 11 שנים של יחסים דיפלומטיים ומסחריים בין שתי המדינות, אשר הגיעו לרמת שיתוף פעולה גבוהה ביותר בשנים האחרונות. לדבריו, היקף הסחר בין ישראל להודו צמח בשנים האחרונות בשיעור ניכר והידוק הקשרים המדיניים בין שתי הארצות תרמו תרומה חשובה נוספת לפיתוח הסחר ההדדי בין שתי המדינות.

לדבריו, במהלך עשור שנים בהם מתקיימים יחסים דיפלומטיים מלאים בין ישראל להודו, גדל הסחר מרמה של כ- 200 דולר מיליון לשנה לרמה של 1.2 מיליארד דולר. לאחר שיא של מיליארד דולר בשנת 2000, חלה בשנת 2001 ירידה של 14% בהיקף הסחר ההדדי, שנבעה מעיקר מההאטה הכלכלית העולמית ממנה סבלו שתי המדינות. אולם בשנת 2002 שוב ראינו חזרה לתוואי של צמיחה, ובשנת 2002 הגיע הסחר ההדדי ל- 1.235 מיליארד דולר, עלייה מרשימה של 42% לעומת השנה הקודמת.
(המשך בעמ' הבא)

עוד מסר מישור, כי מנתוני משרד התמ"ת עולה, כי בחודשים ינואר-ספטמבר 2003 חל גידול של 15.5% בייצוא הישראלי להודו והוא עמד על 620 מיליון דולר, לעומת 540 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנת 2002. הייבוא מהודו גדל אף יותר: מ-580 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנת 2002 ל-806 מיליון דולר בחודשים ינואר-ספטמבר ב-2003– עלייה של 38%.

לדברי מישור, מהיקף היחסים הכלכליים והפתיחות של שני המשקים ניתן להעריך, כי השלב הבא יהיה עליה ניכר בהשקעות ישראליות בהודו והשקעות הודיות בישראל, זאת כדי למצות טוב יותר את היתרונות היחסיים של שתי המדינות.

עוד נמסר, כי במהלך האירוע תתקיים חלוקת תעודות הוקרה לחברי הלשכה שגילו הצטיינות בפעילות עם הודו, ארוחת ערב חגיגית ותוכנית אומנותית.

את חסותם העניקו לאירוע: משרד החוץ, בורסת היהלומים, טבע, אורביט FR, נייס מערכות, תרופטאק ואלתא.

למחרת האירוע, ב-14.01.04, יתקיימו פגישות אישיות עם חברי המשלחת ההודית וסמינר מקצועי אשר יאורגן ע"י שגרירות הודו, מכון היצוא, איגוד לשכות המסחר והתאחדות התעשיינים.