שיעור הגידול בפשיטות הרגל בישראל במחצית 2009 נמוך בכ-45% מהממוצע העולמי

מנכ"ל בססח: הנתונים מעודדים אך יש לקחת בחשבון שהמשבר הריאלי הגיע לישראל מספר חודשים לאחר שפגע במדינות המערב


00:00 ,26.07.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

דוד מילגרום, מנכ"ל בססח: הנתונים מעודדים אך יש לקחת בחשבון שהמשבר הריאלי הגיע לישראל מספר חודשים לאחר שפגע במדינות המערב. מסיבה זו החודשים הקרובים יהיו נקודת מבחן לחוסנו של המשק המקומי
 
מניתוח שערכה בססח, החברה הישראלית לביטוח אשראי עולה כי מצבו של המשק הישראלי עד כה, טוב ממרבית המדינות המערביות. על פי ניתוח בססח עולה כי בעוד שבישראל עלה מספר הבקשות לפשיטות רגל במחצית הראשונה של 2009 (על פי נתוני הכונס הרשמי) בשיעור של 19.3%, הרי בעולם מספר פשיטות הרגל במחצית 2009 גדל בשיעור גבוה משמעותית – ועומד על 35%.
 
כמו כן מנתוני בססח עולה כי על אף עלייה משמעותית במספר פשיטות הרגל בישראל בשנת 2009, הרי מצבה היחסי של ישראל טוב מזה של מדינות מערביות מובילות כארה"ב, אנגליה, צרפת וספרד.
 
ניתוח בססח נשען גם על נתוני ענק ביטוח האשראי העולמי Euler Hermes שהינו מבעלי בססח ולפיהם שיעור הגידול החד ביותר במספר פשיטות הרגל במחצית הראשונה של 2009 הינו בהולנד (גידול של 75%), הונג קונג (71%), ספרד (58%) אנגליה (56%), וארה"ב (45%). מבין המדינות הנמצאות מתחת לשיעור הגידול הממוצע בעולם בהיקף פשיטות הרגל, ניתן למצוא את איטליה (גידול של 31%), צרפת ( 25%) וגרמניה (19%). המדינות הבולטות בהן שיעור הגידול במספר פשיטות הרגל נמוך מזה שבישראל הן יפן (גידול של 15%), קנדה (10%) וסין (10%).
 
לדברי דוד מילגרום, מנכ"ל בססח אמנם הנתונים מעודדים, שכן ההיקף היחסי של קריסות חברות במשק הישראלי נמוך בהשוואה למרבית המשקים בעולם, אך יש לקחת בחשבון כי המשבר הריאלי הגיע אלינו מכיוון מערב מספר חודשים לאחר שפגע במדינות אלו. החודשים הקרובים יהיו נקודת מבחן אמיתית למשק הישראלי ובמהלכם ניווכח האם היקף פשיטות הרגל בישראל משתווה לזה שחוו מדינות מערביות.
 
לדברי מילגרום ההתאוששות של שוק ההון בארץ ובעולם אינה מתורגמת בשלב זה לתחום הריאלי ואנו עדים להמשך גל של פשיטות רגל ופיטורי עובדים בארץ ובעולם.