שגריר סין: כניסת סין לארגון הסחר העולמי יוצרים פוטנציאל להגדלה משמעותית של הסחר עם ישראל
"סיום פרשת הפלקון וכניסת סין לארגון הסחר העולמי (WTO) יוצרים פוטנציאל להגדלה משמעותית של הסחר עם ישראל." כך אמר שגריר סין בישראל, פן ז"אן לין, במפגש עם אנשי עסקים ישראליים שארגנה לשכת המסחר ישראל-אסיה.
00:00 ,15.07.2002
'סיום פרשת הפלקון וכניסת סין לארגון הסחר העולמי (WTO) יוצרים פוטנציאל להגדלה משמעותית של הסחר עם ישראל.' כך אמר שגריר סין בישראל, פן ז'אן לין, במפגש עם אנשי עסקים ישראליים שארגנה לשכת המסחר ישראל-אסיה.
שגריר סין ציין במפגש, כי כניסת סין לארגון הסחר העולמי מתקדמת בקצב מהיר וכי סין כבר מיישמת, הלכה למעשה, את כל ההסכמים שנחתמו בינה לבין הארגון. הדבר מביא לגל של השקעות זרות בסין בתחומים מגוונים. השגריר ציין, עם זאת, כי ישראל עדיין איננה נמנית על צמרת המדינות המשקיעות בארצו. לפי נתונים שמסרה הנספחת הכלכלית בשגרירות, הגב' דאי מין, הרי עד סוף שנת 2001 השקיעו אנשי עסקים מישראל ב-97 פרוייקטים שונים בהיקף כולל של 130 מיליון דולר ובהשקעה ישירה של 57 מיליון דולר.
השגריר הסיני הדגיש, כי מאז כינון הקשרים הדיפלומטיים בין סין וישראל לפני עשר שנים התרחבו יחסי הסחר בין שתי המדינות באופן עקבי. עם כינון היחסים בין שתי המדינות עמד היקף הסחר רק על 49 מיליון דולר אך הוא הגיע בסוף שנת 2000 עד ל-1.05 מיליארד דולר. לדברי השגריר, שיתוף הפעולה הכלכלי בין שתי המדינות הולך ומתהדק ומתרבות ההשקעות המשותפות במיוחד בתחומי הכימיה, האלקטרוניקה, עיבוד מזון, חקלאות, אלקטרוניקה ותקשורת, תכשיטים ויהלומים.
דב מישור, נשיא לשכת המסחר ישראל-אסיה, אמר במפגש כי כניסת סין ל-WTO תיצור תנאים משופרים לייצואנים הישראלים. הדבר נובע מצירוף של כמה גורמים ובהם ביטול מכסי מגן על סחורות, קיטון הסיכון למשקיעים, הסרת המגבלות על פתיחת חברות סחר עצמאיות והאפשרות להשתתף בפעילות למכירת שירותים בסין עצמה.
עמוס יודן, יו"ר לשכת המסחר ישראל-סין והונג-קונג ומנכ"ל 'קומודן פאר איסט בע"מ', הדגיש במפגש, כי מבחינת ישראל הבשילו התנאים להשקעות ולפיתוח בסין וזאת נוכח היציבות הפוליטית בארץ זו והאווירה הנוחה הקיימת בה לקיום עסקים. הגידול שנרשם בפעילות הכלכלית בסין מבטיח פוטנציאל רחב לישראל, שכן לראשונה נוצר שוק של קונים בחלק גדול של המדינה כתוצאה מהתבססותו של מעמד בינוני בעל כוח קניה.
התחומים המרכזיים בעלי פוטנציאל מבטיח הם טכנולוגית חלל, הן מההיבט הביטחוני והן מההיבט האזרחי, תעשיות מידע, מוצרי מיגון וביטחון, במיוחד לקראת אולימפיאדת בייג'ין, ותחום החקלאות. לפי נתוני ממשלת סין, הסתכמה הצמיחה הכלכלית בארץ זו בשנת 2001 ב-7.3%. זו אמנם האטה מסויימת לעומת צמיחה של 8% בשנת 2000, אך הרבה מעל לכלכלות המובילות באסיה ובעולם. בערים הגדולות בסין אף נרשמו בשנת 2001 שיעורי צמיחה גבוהים במיוחד של 11%-13%. הדבר מוסבר על רקע של הוצאות ענק ממשלתיות וביקושים בשוק המקומי שסייעו לכלכלה הסינית להמשיך ולצמוח בשעה שההאטה העולמית פגעה קשות בסחר העולמי. גם ההיערכות הסינית לקראת אולימפיאדת בייג'ין 2008 תתרום להתרחבות הכלכלית בארץ זו.
עשוי לעניין אותך
שרת התמ"ס, דליה איציק, תקיים דיון מקיף לקדם את הרעיון לאזור סחר עם טורקיה (QIZ)
NYK Logistics China Co. Ltd. מקבוצת Nippon Yusen Kaisha עומדת לפתוח חמשה סניפים בסין
עליה בתנועת מטוסים בקווי Asia/Pacific, ב- Beijing ו- Shanghai הגידול הגבוה ביותר
חברת Oriental Shipping מונתה כסוכן כללי של Evergreen Marine Corp. בישראל
חברת Maersk Logistics מרחיבה את נוכחותה בסין
בדיקה להחזרי עלויות ופוליסה אלטרנטיבית ביטוח סיכוני מלחמה בתובלה ימית