מספר רכבי הנוסעים והמסחרי שיובאו במהלך 2009 ירד בכ-11%. בחודש יולי הגיע יבוא רכבי הנוסעים לשיא של כל הזמנים במדינת ישראל - 31,069 כלי רכב
רשות המסים פרסמה היום סקירה על ענף הרכב ובה נתונים כמותיים, היקפי גביית המסים ועוד. לטענת הרשות, ענף הרכב בישראל עבר בשנה החולפת שינויים מבניים לא מעטים.
מהסקירה עולה כי בשנת 2009 חלה ירידה ריאלית של כ-8% בערך היבוא וירידה מקבילה בהכנסות ממסי היבוא המוטלים על כלי הרכב. יש לציין כי על אף שמדובר בשיעורי ירידה ניכרים, יש לזכור כי הם באים אחרי שבשנת 2008 נרשם נתון שיא בהכנסות ממסי היבוא על רכב, ובהתחשב בהאטה בפעילות הכלכלית שפקדה את המשק בשנת 2009 , מדובר בשיעורי ירידה מתונים ביחס למה שניתן היה לצפות. כמות כלי הרכב שיובאו במהלך 2009 ירדה בכ-11% (רכב נוסעים ומסחרי).
בשנת 2009 חלו התפתחויות משמעותיות בשוק הרכב בכלל וביבוא אישי בפרט, ובראשבראשונה – הרפורמה ב"מיסוי ירוק" שנכנסה לתוקף בראשית אוגוסט 2009 . רפורמה זו השפיעה באופן ניכר על הרכב רכישות הרכב ועיתוין.
על פי נתוני רשות המסים, כמות כלי הרכב שיובאו במהלך 2009 ירדה ב-8.9% בנוגע לרכב נוסעים וב-37.7% בנוגע לרכב מסחרי. ירידה זו נובעת מההאטה הכלכלית שפקדה את המשק החל מהמחצית השנייה של 2008, תקופה בה ירד היקף היבוא של כלי הרכב לישראל ב-20% ביחס לתקופה מקבילה ב-2007 .
כבר בתחילת 2009 , לפני שהורגשו ניצני יציאה מהמשבר בתחומים אחרים, התהפכה המגמה ביבוא כלי הרכב הפרטיים. ייתכן שמה שגרם לכך זה לאו דווקא הצפי ליציאה מהמיתון, אלא הציפיות להפעלת הרפורמה ב"מיסוי ירוק" שבמקור תוכננה לחודש אפריל 2009. הרפורמה שהופעלה בסופו של דבר ב-2 באוגוסט 2009, גרמה לכך שבחודש יולי המריא היבוא של רכב נוסעים לשיא של כל הזמנים במדינת ישראל – 31,069 כלי רכב.
רשות המסים: ירידה של כ-8% בערך יבוא הרכבים בשנת 2009
מספר רכבי הנוסעים והמסחרי שיובאו במהלך 2009 ירד בכ-11%. בחודש יולי הגיע יבוא רכבי הנוסעים לשיא של כל הזמנים במדינת ישראל - 31,069 כלי רכב
00:00 ,25.05.2010
עשוי לעניין אותך
לין על העלאת שכר המינימום: מהלך חיובי
רשות המסים: חוזר ליהלומנים המחדד חובת הדיווח על העברת כספים
הסכם האס"ח בין ישראל למרקוסור צפוי להיכנס לתוקף ב-1 ביוני
נחשפה פרשיית מהילת דלקים בהיקפים גדולים
מכס ירדן יכשיר אנשי מכס פלסטינים
אוריין העניקה חסות לאליפות ישראל בקפיצות ראווה