קרן קוריאה- ישראל אישרה מענקים ל- 6 פרויקטים משותפים

מועצת המנהלים של קרן קוריאה- ישראל למחקר ופיתוח תעשייתי – טכנולוגי (קרן (KORIL בראשות המדען הראשי בתמ"ת אישרה מענקים ל- 6 פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות וסינגפוריות בתקציב של כשני מיליון דולר


00:00 ,11.12.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

מועצת המנהלים של קרן קוריאה-  ישראל למחקר ופיתוח תעשייתי – טכנולוגי (קרן  (KORIL בראשות המדען הראשי בתמ"ת  אישרה מענקים ל- 6 פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות וסינגפוריות בתקציב של כשני מיליון דולר
 
מועצת המנהלים של קרן KORIL , הקרן הדו-לאומית קוריאה  – ישראל למחקר ופיתוח תעשייתי, בראשות ד"ר אלי אופר, המדען הראשי במשרד התמ"ת, אישרה בישיבתה האחרונה בקוריאה, מענקים ל-4 פרויקטים בינלאומיים חדשים המשותפים לחברות ישראליות וקוריאניות בסכום של כ -1.2 מיליון דולר. שלושה מחקרי התכנות נוספים הועברו לבחינה נוספת. סה"כ אושרו 13 פרויקטים לקרן המו"פ המשותפת במהלך השנה האחרונה.
 
להלן הפרויקטים שאושרו:
 
חברת סן-לייט הישראלית -Sunlight Medical - וחברת Prosonic הקוריאנית יפתחו מערכת אולטרהסאונד לאבחון ולדיאגנוסטיקה של אוסתיופורוזיס וצפיפות עצם.
חברת MPA הישראלית ושותפתה הקוריאנית Waytotech יפתחו מצלמה מבוססת על טכנולוגית Wimax חברת Bar Idan הישראלית ושותפתה הקוריאנית EB Tech יפתחו טכנולוגיה שתאפשר חיטוי בוצה של שפכים באמצעות קרן ממאיצת אלקטרונים.
חברת Persay הישראלית ושותפתההקוריאנית Yes Technology יפתחו מערכת לזיהוי דובר באמצעות טכנולוגיה ביומטרית רב ערוצית. המערכת תשמש ליישומי אינטרנט וטלפונים סלולריים.
 
ד"ר אלי אופר, המדען הראשי במשרד התמ"ת ויו"ר קרן KORIL , הביע את שביעות רצונו מפעילות הקרן ומסר כי קוריאה היא מרכז עסקים בינלאומי המהווה שותף בעל חשיבות רבה באזור. ד"ר אופר מסר כי משרד התמ"ת הגדיר את קוריאה כמדינת יעד ליצוא ולשיתוף הפעולה עם חברות קוריאניות, וכי יש ערך מוסף מעל ומעבר למו"פ עצמו.
 
דבורה שבת, מנהלת קרן KORIL בישראל, ציינה כי קוריאה מהווה שוק גלובלי נמרץ ומרכז יזמות וחדשנות מתקדם. בקוריאה תשתיות מפותחות, וכוח עבודה משכיל ואתי ההופכים את קוריאה לסביבה פוריה לשתוף פעולה עסקי. גב' שבת מוסרת כי שיתופי פעולה בינלאומיים בין ישראל לקוריאה, מאפשרים לחברות הישראליות להגיע לשווקים רבים באזור, כמו סין ויפן, בשל היקף פעילותם העצום של חברות קוריאניות רבות שם.
 
עזי המר, מנהל קשרים בינלאומיים בלשכת המדען הראשי מסר כי קרן KORIL היא חלק ממערך הקרנות הבינלאומיות לתמיכה במו"פ. קרנות נוספות פועלות גם מול ארה"ב, בריטניה, קנדה, סינגפור ואוסטרליה. כמו כן מופעלים שיתופי פעולה על בסיס הסכמים בינ"ל לתמיכה מקבילה עם עוד כ – 14 מדינות באירופה, באסיה ובאוקראיניה.
 
תפקידה של הקרן הוא כפול, הן במציאת שותפים טכנולוגיים מתאימים שיובילו למיסחור נאות של המוצר המפותח והן השתתפות בסיכון, קרי, תמיכה כספית של עד50% מעלות המו"פ של הפרוייקט עד לגובה של 500,000 דולר לפרוייקט.
 
קרן KORIL הוקמה בשנת 2001 ומאז תמכה בכ-40 חברות ישראליות וקוריאניות. תקציב הקרן עומד על 3 מיליון דולר בשנה. מועד הגשת הבקשות המשותפות לישיבת מועצת המנהלים הבאה הוא ינואר 2006.